Sümeg

2015.12.21. 12:32

Adventi forgatag

Sümeg – Az adventi várokozásban érezzük, szeressük és tiszteljük egymást, becsüljük meg egymás munkáját, és ezt az érzést vigyük tovább az egész jövő évben, hogy beteljesíthessük álmainkat – mondta Végh László polgármester az adventi forgatag megnyitóján.

Penk Tímea

Második éve rendeznek Sümegen a karácsony előtti hétvégén közösségi rendezvényt a plébániatemplom mellett. A jótékony ünnepváráson édesség és forró ital várta a vendégeket. A rendezvény bevételét az önkormányzat a rászoruló helyi családok megsegítésére fordítja. A szentestére tervezett pásztorjátékból adtak ízelítőt a hittanos gyermekek, majd a fúvósok koncerteznek egyéb zenés műsorok mellett.

– Sümegen minden kőnek története van, ezért a legnemesebb célunk az, hogy a hagyományokhoz kapcsolódva tovább építsük a szép szülővárosunkat – mondta a polgármester.

A megyei közgyűlés alelnöke, Fenyvesi Zoltán szerint példaértékű, ahogyan Sümegen tisztelik a hagyományokat és szépítik a települést.

– Egy város sikerének az a titka, ha a döntéshozóknak olyan elképzelései vannak, amelyek megvalósíthatók, és ehhez meg is találják a forrást, a programjaikat össze tudják egyeztetni a megye és a kormány elképzeléseivel és lehetőségeivel – fogalmazott Fenyvesi Zoltán, aki mindig nagy örömmel érkezik Sümegre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!