Sümeg

2016.01.29. 06:42

Albert az idei tanév idegenforgalmi reménysége

Sümeg – Az év idegenforgalmi reménysége díjat vette át Bozsányi Albert, a Kisfaludy gimnázium 11. osztályos diákja.

Tisler Anna

A díjat, amelyet Kaiser Mihály idegenvezető, az iskola egykori diákja, az Öregdiákok Baráti Köre elnöke alapított, a Magyar Idegenvezetők Szövetsége éves közgyűlésén adják át minden év januárjában. Az elismerést, amelyet az Utazás és turizmus fakultáció legeredményesebb diákja kapja, idén hatodszor adták át.

Bozsányi Albert kérdésünkre elmondta, azért választotta a fakultációt, mert az idegenforgalomban szeretne dolgozni. Az ágazat marketing része érdekli leginkább. Családjában van egy fiatalember, aki ezen a területen dolgozik, tőle is sokat tanult. Albert szeret utazni, új tájakat, embereket megismerni. Vágya, hogy eljusson Japánba. Reméli, álma belátható időn belül valóra válik, amit tud, meg is tesz érte. A fiú szakmai gyakorlaton még nem volt, de szállodalátogatáson már járt a fakultációsokkal.

Vajda Mária idegenvezető, volt sümegi lakos, Kaiser Mihály, Bálint Zoltán, Bozsányi Albert és Szili Zoltán. Fotó: Tisler Anna

Szili Zoltántól, Albert tanárától megtudtuk, azért őt választotta, mert a diák kitűnik szorgalmával, tudásával, rátermettségével.

Kaiser Mihály elmondta, azért hozta létre a díjat, hogy elismerje a legjobban teljesítőket, ösztönözze az ágazat iránt érdeklődőket a jobb teljesítményre. A kiválasztott diáknak oklevelet és egyéves Magyar Idegenvezetők Szövetsége-tagságot ad ajándékba. Az oklevelet bekereteztezi, majd az iskolába teszik ki, hogy ösztönözze a többi diákot is.

– Az előző tanévek díjazottjai idegenforgalmi szakirányban tanulnak tovább, reméljük, idegenvezető is lesz közöttük – fogalmazta meg Kaiser Mihály. – Ha más területet választanak, annak is örülünk, hiszen számunkra, idegenvezetőknek sem mindegy, kik állnak a recepción, kikkel dolgozunk együtt a programokon. Tapasztalatom, hogy aki már diákként is a legjobbak közé tartozik, felnőttként kiválóan végzi a munkáját.

A közgyűlésen Bálint Zoltán, a Magyar Idegenvezetők Szövetsége elnöke köszönetet mondott Kaiser Mihálynak a Kisfaludy gimnázium idegenforgalmi képzésének támogatásáért, a diákok ösztönzéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!