Sümeg

2015.10.11. 08:39

Diákok több lélekkel

Sümeg - A Kisfaludy gimnáziumban, mint mindenhol a középiskolákban, a diákoknak angol és német nyelvek tanulására van lehetőségük.

Civil Tudósítónktól

Törvény által előírva, kötelezően. A kötelezőség némiképp halványítja a nyelvtanulási kedvet, ámbár van, aki lelkesedéssel, akarattal, hittel és kellő szorgalommal nyelvel angolul vagy németül. Mégpedig szép eredménnyel. Nyelvvizsgák sora bizonyítja az intézmény sikeres nyelvtanítási munkáját.

Ami különösen dob a gimi imázsán, hírnevén, szerethetőségén, az többek között az is, hogy itt egy harmadik, nem is akármilyen nyelv tanulására, elsajátítására van lehetőség: Nagy Emília tanárnő harmadik éve vezet spanyol nyelvszakkört, egyre növekvő népszerűséggel. A nyelvtanár szerint a spanyol nyelv könnyen emészthető , dallamos, zenés, nagyon logikus és nem utolsó sorban, viszonylag rövid idő alatt eredményeket, élményt adó.

A spanyol szakkörös diákok tanárnőjükkel, Nagy Emíliával
Fotó: Vargáné Czobor Andrea

Érdekes, sokaknak ismeretlen kultúrát is megmutat a lelkes tanerő. Egyelőre a szakköri létszám emelkedése egy komoly bizonyíték , várható azonban a spanyol nyelv térhódításával, elterjedésével kulturális környezetének megismerésére való igény is, melyet kielégít a gimis szakkör. Az érdeklődés és lelkesedés mindig jelen van a szakköri órákon, beváltva a nyelvtanár álmát: újat adni, új kultúrával megismertetni az érdeklődőket.

Akik már érzik: bennük négy lélek él. Ahány nyelvet tudnak, annyi emberként léteznek, annyi kultúra követei lehetnek. Anyanyelvükön kívül ezek a gimnazisták az angol, a német és a spanyol nyelv követei. Idegen nyelvi jövőnk zálogai. Nyelvelő reménységek.

Szerző: Vargáné Czobor Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!