Sümeg

2015.03.23. 17:11

Erkölcsi tétje van az előttünk álló képviselő választásnak

Sümeg – Az elkövetkező három év mutatja meg, hogy tud-e kormányozni a vezetés, vagy nem. Az emberek nap mint nap érezni fogják-e a bőrükön, hogy most jobban élnek, vagy nem.

Tóth B. Zsuzsa

Erről Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke beszélt hétfői autós békemenet után. – Sokáig voltunk csendben, ideje megmozdulnunk. Veszprémben független képviselő nyert.

Judi József, Végh László, Csizmadia László és Fenyvesi Zoltán a hétfői CÖF békemenet céljában, a sümegi templom előtt
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Ez nem lenne baj, de Magyarországon igazi demokrácia csak akkor működik, ha azt többségi polgárság működteti. Érzékeltetni kell, hogy a civilek sokfélék. Ez más-más véleményt is jelenthet. A szolidaritásnak erősítenie kell a demokráciát, ami az ország építéséhez kell – mondta Csizmadia László. Szólt arról, hogy erkölcsi tétje van a választásnak most. Összességében a mai a kormányzást jónak tartják, ezt az utat meg kell tartani, és ha hibák adódnak, azokból a tanulságot le kell vonni. A következő három év mutatja meg, hogy tud-e kormányozni a kormány. Ahhoz, hogy az emberek nap mint nap érezzék a bőrükön, hogy most jobban élnek, a CÖF szeretne civil hátteret adni. Akár kritikát is, hiszen fontos, hogy ha irányváltás kell, akkor tudja a kormány, hogy a népnek van kormánya és nem fordítva.

A gazdaság jó irányba megy, a politikai irányváltásban nyitni kell délre és keletre, de nyugatra tartva. Az unió mellett pedig ki kell állni. A magyar döntések ennek a keretnek megfelelnek. A jobbik itteni erőssége kihívást jelent, de rámutat, hogy könnyebb felelőtlenül ígérgetnie olyan pártnak, amelyik nem viseli a kormányzás felelősségét Csizmadia szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!