Sümeg

2011.10.24. 07:18

Filmrendezővel találkozhattak

Sümeg - Moholy-Nagy Lászlóról készült filmjét mutatta be a 11. és 12. évfolyamon tanuló sümegi gimnazistáknak Radó Gyula, Balázs Béla-díjas filmrendező a közelmúltban.

Szijártó János

A vetítést és az azt követő beszélgetést a rendezővel Szili Zoltán tanár szervezte. A gimnazistákat Rátosi Ferenc polgármester is külön  köszöntötte.
 
Az osztályok az első órában megtekintették a fény a művészetben történő felhasználásáról szóló filmet, majd a harmadik órában Radó Gyulával megbeszélték az élményeiket, tapasztalataikat. A diákok számos kérdést tettek fel a filmrendezéssel kapcsolatban, érdekelte őket többek között az ötlet megszületése, a forgatókönyv megírása, a stáb összeállítása, sőt még  a szükséges  anyagi fedezet megszerzése is.

Radó Gyula az egyik kérdésre válaszolva elmondta, hogy többször dolgozott már  együtt a  sümegi származású népszerű  divattervezővel, Zoób Katival.
 
A program végén a rendező kifejtette, hogy meglátása szerint a sümegi tanulók alaposan felkészültek a beszélgetésre,  és a válaszokat is kellő  figyelem kísérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!