Sümeg

2016.12.17. 17:45

Garantálja a minőséget

Új tagokkal bővült a védjegyesek névsora - jelentette be Rédei Zsolt, az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület elnöke évértékelő rendezvényen.

Penk Tímea

Három éve hozta létre az egyesület a Vidék Minősége - Éltető Balaton-felvidék védjegyet, amelyből közel százat már odaítélt Balaton-felvidéki kisiparosoknak, kereskedőknek, szolgáltatóknak, a mezőgazdaság, szőlészet, borászat területén dolgozóknak. Idén élelmiszer-előállításban vehetett át védjegyet a csabrendeki Bakos István vándorméhész, a balatonfüredi Gyukli Krisztián borász, a sümegi Kovács Zoltán méhész, a Bazsiban élő Mekler Zoltán sajtkészítő, a balatonudvari Szalontai-Wiktora Ramóna gyógy- növénytermesztő, a dörgicsei Deák Attila sajtkészítő.

Csíkné Bardon Réka és Csík Tamás népi iparművész is átvehette a termékei minőségét jelképező védjegyet Fotó: Penk Tímea

Élelmiszer-előállítás és vendéglátás kategóriában kapott védjegyet a tihanyi Aradi István és ifj. Aradi István borász, vendéglátás kategóriában a veszprémfajszi Pappné Szita Anikó. Kézműves és kisipari területen a sümegi Németh Péter fémműves, illetve a csabrendeki Csík Tamás és Csíkné Bardon Réka népi iparművész házaspár vehette át a termékei minőségét jelképező és garantáló védjegyet. Az új védjegyeseket Tóth Béla, a térségi védjegytanács elnöke köszöntötte.

A több mint kétszázötven tagot számláló egyesület a Vidék Minősége - Éltető Balaton-felvidék védjegy bevezetésével csatlakozott a nemzetközi Rural Quality, azaz a Vidék Minősége elnevezésű együttműködéshez. Az egyesület a védjeggyel minősíti a tagjait, valamint társadalmi összefogásra és közösségi gondolkodásra ösztönzi őket a termelés, a feldolgozás, az értékesítés fejlődése érdekében, továbbá erősíteni kívánja a vásárlók érdeklődését a helyi termékek iránt. pt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!