Sümeg

2017.04.23. 14:39

Kajári Gyulára emlékeznek a városvédők

Sümeg - Júliusban Sümeg ad otthont a fiatalok örökségvédő táborának, hangzott el a Kós Károly-díjas Városvédő és Szépítő Egyesület közelmúltban tartott éves közgyűlésén.

Tisler Anna

A ceglédi és a sümegi városvédő ifjúsági tagozat együttműködése már tíz évre nyúlik vissza. Egyik nyáron Cegléden, a másikon pedig Sümegen töltenek egy hetet a fiatalok, dolgoznak a műemlékek védelmén, a településkép javításán, szabadidejükben sportolnak, ismerkednek a környék nevezetességeivel és a helyi ifjakkal. Az egyesület tagjai minden évben megemlékeznek a városhoz kötődő ismert emberek évfordulóiról.

A múzeumok napja alkalmából Kajári Gyula Munkácsy-díjas grafikusművész születése 90. évfordulójára emlékezve tartanak ünnepséget május 18-án. Ugyancsak májusban emlékeznek Entz Ferencre. Részt vesznek a városvédők országos találkozóján, aminek az idén Gyöngyös ad otthont. Felállítják a felújított Erzsébet-keresztet. Gombási András elnök a közgyűlésen elmondta, hogy várják a lakosság észrevételeit, véleményét az új utcanevekkel kapcsolatban. Az idén is értékelik a legvirágosabb portákat, utcákat. ta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!