Jótékony várakozás

2017.12.17. 11:53

Kézműves vásár, betlehemezés és jégpályaavatás Sümegen

Fontos, hogy fejlődjön a város lélekben is, hogy egy közösséggé formálódjunk. Ezért akkor tesszük a legtöbbet, ha önzetlenül is dolgozunk.

Tóth B. Zsuzsa

A hittanos gyerekek betlehemes játéka az Adventi forgatagon Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Erről beszélt az Adventi forgatagon Végh László. A polgármester úgy fogalmazott, hogy a város sokáig várakozott, hogy régi fénykorához legyen méltó. A várakozás nem volt hiábavaló, új hagyományokat is teremtettek, mint például ezt az ünnepet, amely összekovácsolja a közösséget Az ünnep, a város ereje pedig a közösségben van, nem a többmilliárdos fejlesztésekben. Nagy József főesperes kanonok arról beszélt köszöntőjében, hogy az adventi várakozást a világ zaja talán sokszor elnyomja, nem könnyű Isten szavát meghallanunk. Kérte Istent, hogy segítsen bennünket abban, hogy mi is ajándékká válhassunk embertársaink számára.

A hittanos gyerekek betlehemes játéka az Adventi forgatagon Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke példaként hozta fel Grőber József, Magyarpolány polgármestere tavalyi kezdeményezését, amelynek lényege, hogy a betlehemi lángot átvegyék a települések. Reményét fejezte ki, hogy a megyében sokan élnek idén ezzel a lehetőséggel. Az alelnök a megyei önkormányzat elismerését adta át a helyi közösségért, a betegekért végzett munkáért Kovácsné Hosszú Bernadettnek. Az ünnepségen elismerő oklevelet kapott Egly Márk, ifj. Tóth Tamás, Blázsovics Ádám. A program a helyi hittanosok betlehemes játékával, az iskolások verses, zenés összeállításával, a Katolikus Karitasz segélyakciója megnyitásával, a Kisfaludy Színjátszó Kör előadásával, fúvóskoncerttel, valamint a jégpálya avatásával folytatódott. Az intézmények, civil szervezetek jótékony célú kézműves vásárt rendeztek, a bevételt az elődök tiszteletére emelt emlékmű felújítására költik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!