Sümeg

2011.08.03. 12:13

Lényeges változások a buszmenetrendben

Veszprém - Mint ahogy azt a busszal utazók már tapasztalhatták, augusztus elsejétől változott a buszmenetrend a megyeszékhelyen, több járat útvonalát átalakították, volt olyan, amelyik megszűnt.

Halmos György

Szöllősi József, a Balaton Volán Zrt. termelési igazgatója beszélt a néhány napja életbe lépett változásokról. Megemlítette, hogy az 1-es számú vonal veszi át a 9-es faladatait, ez egyben azt is jelenti, hogy utóbbi járat megszűnt. A Pápai útról Jutaspusztán, a vasútállomáson, a Bakonyalja lakótelepen és a Jutasi úton át a színházkertig közlekedik, ott fordul meg. Az új 1-es járattal a Bakonyalja lakótelepről is el lehet jutni a Dózsavárosba. Szintén jelentős változás, hogy a 20-as busz megszűnik, az 5-ös szám járat útvonala növekedik; az 5-ös busz egy kört tesz a lakótelepen, érintve a Cholnoky-fordulót.

Az új 5-ös a 20-asnál gyakrabban jár majd, és nemcsak a színházkertig, hanem a Dózsavárosba és a másik irányba, a Kádártai útra is el lehet jutni vele. A 8-as busz veszi át a megszűntetett 21-es feladatait, amelynek útvonala a korábbi 21-essel megegyező gyakorisággal a Csatárhegyig meghosszabbodik. Változott a korábbihoz képest az is, hogy az úgynevezett periódusidő délután a húszpercenként közlekedő járatoknál 18 helyett délután ötkor kezdődik, ami egy járat kimaradását jelenti. Az igazgató megemlítette, hogy az adatok szerint tavaly a járatokon 15,4 millió utast szállítottak, ami nyolc százalékkal kevesebb, mint az egy évvel korábbi szám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!