Egy helyre kerül az egészségügy

2017.11.06. 11:30

Már elkezdték a kórházi porta bontását Sümegen

Elkezdődött a kórházi porta és büfé épületének a bontása a múlt héten. A napokban végleg eltűnik a szemünk elől az épület.

Tóth B. Zsuzsa

A sümegi kórház portaépülete lassan eltűnik Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Már a múlt héten lebontották a tetőt, födémet, csak a csupasz falak álltak a bejáratnál. Mire cikkünk megjelenik, nagy valószínűséggel elkezdődik a gépi bontás, dózerolás is. Amint ledöntik a falakat is, a hét második felében elkezdődhet az új épület alapjának építése. Ahogy az időjárás engedi, dolgozik a kivitelező, a tervek szerint idén felépülnek a falak, elkészül a betonkoszorú, majd tavasszal folytatják az építkezést – tudtuk meg Végh László polgármestertől.

A sümegi kórház portaépülete lassan eltűnik Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Május végéig kell felépíteni az új épületet, azért is, mert eladjuk a régi rendelőintézet épületének egy részét, onnan pedig ide kell költöznie több rendelőnek. Az abban működő kormányhivatal igényt tart a Deák Ferenc utcai épület bejárat felől megközelíthető részére is. A szomszédos lapos tetős épületebe költözne májusig a két gyermekorvosi rendelő. A kórháznál három háziorvosi és két gyermekorvosi rendelőt alakítunk ki, a porta és a büfé helye még nincs eldöntve. Elképzelhető, hogy egyelőre konténerbe kerülnek, és jövő nyáron készül épület erre a célra. Praktikus lenne, ha a sorompó és a porta a mostani helyénél feljebb kerülne, akkor töltené be igazán a funkcióját. A 60 milliós pályázati támogatáshoz mintegy 25 milliót kell hozzátennünk, de a kiadást az ingatlanértékesítés kompenzálja. Így jövőre már a Kompanik utcában koncentrálódik az egészségügyi ellátás egésze – mondta a polgármester. – A szociális alapellátás épülete közel húszmilliós támogatással és hatmillió forintos önrésszel újul meg, a kivitelezés elkezdődött. A homlokzat megújul, korszerűsítjük a fűtést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!