szent balázs napjáig

2018.01.05. 21:00

Még látogatható a sümegi betlehem

Szent Balázs-napig, február 3-ig látogatható a betlehem a ferences kegytemplomban. A természetes anyagok felhasználásával készült betlehemet az ünnepek elmúltával is sokan látogatják.

Tisler Anna

A betlehem minden évben sok látogatót vonz Fotó: Tisler Ann

Az építők egyre népesebb csoportjának a tagjai rendszeresen locsolják a mohát, a füvet. Kocsis István vezetésével csaknem két évtizede vállalják a munkát az önkéntesek. A betlehemet és a templom oltáránál álló fenyőfákat a karácsony előtti napokban állítják fel, és azok fényei a szenteste tartott mise előtt gyulladnak ki, fényárban úsztatva az oltárt és környékét.

A betlehem minden évben sok látogatót vonz Fotó: Tisler Ann

A betlehem terét megnagyobbító hatalmas képet Kocsis István festette évekkel ezelőtt. A képen feltűnik a betlehemi csillag, amelyet követnek a zarándokok, a pásztorok, akik Jézushoz igyekeznek. Az ég felé törő, fényárban úszó palota alatt egy barlangban találnak rá a Megváltóra. A gazdagok ugyanis nem fogadták be a Szent Családot. A betlehemen egy forrás is látható, amely az élet vizét jeleníti meg.

Az építők célja, hogy közelebb hozzák az embereket Istenhez, a hithez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!