Sümeg

2016.07.24. 14:35

Még rózsát is ültettek - Fiatalon elkezdik a városuk szépítését

Sümeg - Élményekben gazdagon, a jól végzett munka örömével tértek haza a Városvédő és Szépítő Egyesület ifjúsági tagozatának tagjai a ceglédi örökségvédő táborból.

Tisler Anna

A két város fiataljai között csaknem egy évtizede tart az együttműködés, egyik nyáron Sümegen, a másik évben Cegléden töltenek együtt egy hetet, részt vesznek a város szépítésében, megismerik a település múltját, értékeit.

A Nagy Lázár által nyomott pólóból minden táborozó kapott
Fotó: ifjúsági tagozat

Július közepén Fekete Alexandra, Fekete Brigitta, Fekete Barbara, Kalmár Viktória, Kizmus Luca és Dóber Kristóf utazott. Bókkon Gyula egyesületi alelnök elmondta, hogy a ceglédi Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke, Kocsis István, és az ifjúsági tagozat egyik alapítója, Bordás Alexandra fogadta őket és szervezte a programjaikat, amelyek között szerepelt városnézés, megtekintették a Régi idők tárháza kiállítását, megtisztították a falakat a graffitiktől. Az ipartestület épülete elé rózsát ültettek, a strand környékén a korábbi évekhez hasonlóan ismét összeszedték a szemetet, munkájukért ingyen mehettek strandolni.

A Nagy Lázár grafikus által készített mintát nyomták pólókra, amelyekből mindenki kapott egyet.

A piacra is ellátogattak, ahol virágot osztogattak azért, hogy örüljön, aki kapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!