Sümeg

2017.01.20. 20:36

Megújult a színházterem

Sümeg – A Kisfaludy művelődési központ közelmúltban megújult nagytermében pezseg a kulturális élet.

Tóth B. Zsuzsa

Szerencse Károlyné, az intézmény vezetője elmondta lapunknak, hogy a művelődési központban minden esemény nagy látogatottság mellett zajlik, szokás szerint minden korosztályt megszólítanak a programokkal.

– Elkészült az ez évi eseménynaptár már, számos színes, köztük  hagyományos programmal. Az intézményben újdonság az amatőr színjátszó kör, amely több, mint tíz év után újra várja a tagokat. A színjátszók már kisebb szerepekben  bemutatkoztak, a nyáron várhatóan  egy vidám nagyobb darabbal lepik meg   a közönséget. A csoportot Bókkon Gyula tanár irányítja, a ház pedig a működéshez szükséges feltételeket biztosítja.     A művelődési központ  nagyterme a közelmúltban újult meg, a teljes színháztermet érintette a mintegy hat milliós korszerűsítés. A költségeket a város állta, valamint hozzájárult  a Képviselők  Sümegért nevű elkülönített számlán levő összeg,  az önkormányzati képviselők tiszteletdíja.

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az összegből   megújult a  fal-  és aljzat burkolat, a  hang- és hőszigetelés. Új  a  padlószőnyeg,  újak, kényelmesebbek, szélesebbek  a  székek, a széksorok között nagyobb a távolság. Ugyanakkor a terem befogadó képessége nem változott.  Utoljára több, mint tíz éve volt felújítva a nagyterem belseje.

kép: Megújult a sümegi művelődési központ nagyterme

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!