Sümeg

2009.07.23. 02:29

Mosoly a gyermekek arcán

Veszprém - Az Alela Kulturális Egyesület bábművésze, Érsek-Csanádi Gyöngyi szórakoztatta a közelmúltban a megyei kórház gyermekosztályának kis betegeit.

Szabó Péter Dániel

Az osztályon fekvő ötven gyermekből mintegy harmincan nézhették meg a 45 perces, döntően Weöres Sándor és Kányádi Sándor verseire, valamint Mosonyi Aliz meséire épülő zenés bábelőadást. 

- Ahhoz, hogy egy betegségből kilábaljunk, a lélek gyógyulása is szükséges. Egy szép mese, egy kedves játék nemcsak a kórházban töltött nehéz perceket feledteti, hanem a kisgyermekek lelkét is ápolja, elősegítve ezzel a felépülésüket. 

Ráadásul egy művész számára szép feladat, hogy amit tud, azt ilyen nemes célra használja - mondta el Székely Andrea, az Alela Kulturális Egyesület elnöke. Dr. Szabó Éva osztályvezető főorvos üdvözölte a kezdeményezést, hiszen a gyermekosztályon a direkt gyó- gyítás mellett is szeretnének tenni a kis betegekért. 

- Az osztály viszonylag jó műszerekkel rendelkezik, ám fo- lyamatos fejlesztésre szorul, amihez az adományok mel- lett sikeres pályázatokra van szükség. 

A Varázslatos ládika című darab nyáron 15 kórházba jutott és jut el, ám az egyik hazai pénzintézet támogatásával létrejött Gyógyvarázs program az elmúlt évek során összesen 73 helyszínen 2500-nál is több gyermeknek nyújtott felhőtlen szórakozást a kórház falai közt.

A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban 2004-ben egy mesejátékot mutattak be, tavaly pedig a gyermekosztály 4,6 millió forint értékben kapott műszer- támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!