Sümeg

2017.02.17. 19:34

Nyelvtanulás minden formában

Sümeg – A Kisfaludy gimnáziumban a pedagógusok nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy érdekessé tegyék a tanulást.

Tóth B. Zsuzsa

Az intézményben idegen nyelvet tanulhatnak a diákok tanórákon, sőt,   aki nyelvi előkészítőbe jár, akár heti 18 órában. Emellett még délután szórakozásból is.

A győztesek: Bán Ramóna, Lenner Illés és Vesztróczi Alexandra a 11. c osztályból

A sümegi gimnáziumban az őszi német nyelvű „oktoberfest” után most az angol hasonló programot rendezték meg. A hagyományos Valentin-napi dalfordító verseny alapötlete Nagy Emília angol szakos tanártól származik, aki több éve a szervezést ugyancsak vállalja. A résztvevőknek egyik évben sincs könnyű dolguk, hiszen sok szöveget kell  lefordítaniuk, a dalszövegeket énekelhető formában, magyarul is rímelve kell megírniuk.

Idén három azonos című dal közül választhattak a diákok: You’re the one, azaz Te vagy az egyetlen című dalt különböző előadóktól,  John Travolta és Olivia Newton-John párosától hallhatták, ők még a Grease című musical betétdalaként adták elő. Valamint Kaytranada és Dondria előadásában ugyancsak választhatták a dalt a versenyzők.

A győztes csapat tagjai Kaytranada slágerét fordították le. A csapatban  Bán Ramóna, Lenner Illés és Vesztróczi Alexandra versengett a 11. c osztályból.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!