Sümeg

2009.09.24. 02:29

Parkolás gondokkal - Több hasznos, megvalósítható ötletet javasoltak a lakók

Veszprém - Lakossági fórumon vitatták meg a napokban a környéken élők és a körzet önkormányzati képviselője, Debreczenyi János polgármester a Pázmándi utca forgalmi rendjének megváltoztatását.

Szabó Péter Dániel

Az ipari középiskolában tartott találkozóra egy több éve húzódó közlekedési probléma miatt került sor. Az ingyenes parkolás miatt egyre többen hagyják autóikat az egyetem közelében található Pázmándi utcában, ezáltal a buszközlekedés nehézkessé vált. 

A nyár közepén ezért új forgalmi rend tervezetéről értesítette a lakosságot a képviselő. A tervek szerint a lakók számára is csupán az utca páros oldalán lehetne parkolni, ellenkező esetben büntetőcédula fogadná a szabályszegő autóst. 

Az akadozó buszközlekedést ugyan felgyorsítaná a változtatás, ám a környéken élők felzúdulása miatt újra kell gondolni az ügyet, vélte a polgármester. 

A megjelentek részéről egyébként több alternatív megoldás is elhangzott: szó esett például arról, hogy az utcát egyirányúsítsák, a nehézkes és a megjelentek szerint kihasználatlan buszközlekedést szüntessék meg, az állandó gyorshajtások miatt pedig helyezzenek el fekvőrendőrt. 

Az egyik lakó azt javasolta, hogy rendszámokhoz rendelt kártyával csak az ott élők parkolhassanak az utcában. A felmerült ötletek nagy részét megfontolandónak és tárgyalásra érdemesnek vélte Debreczenyi János, valamint a fórumon megjelent Kovács Zoltán, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési csoportjának vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!