Sümeg

2017.06.25. 15:45

Profi amatőrök évzáró gálája

SÜMEG A Kisfaludy művelődési központ immár 17. táncgáláján az intézmény csoportjai mutatták be egy év alatt szerzett tudásukat.

Tóth B. Zsuzsa

A táncosokat és a nézőteret teljesen megtöltő közönséget Szerencse Károlyné intézményvezető, majd Végh László polgármester köszöntötte, elismerő szavaival méltatva az intézmény sikeres amatőr táncművészeti tevékenységét. A polgármester megköszönte a táncoktatók és Szerencse Károlyné intézményvezető munkáját. A táncolni szerető gyerekek, fiatalok ünnepén, a gálaműsorban tánckultúránk sokszínűségét, látványos palettáját mutatták be a csoportok. Igazi showműsort láthatott a lelkes és hálás közönség.

A legkisebbek, a Balance tánc-együttes ovis csoportja aratta a legnagyobb sikert a gála közönsége körében  Fotó: Mészáros Norbert

Az intézményben folyamatosan megszervezett tánctanfolyamok eredményeként ma már öt korcsoportban: gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriában, összesen kilenc tánccsoport működik a művelődési központban. Showtánc, moderntánc, kortárstánc, jazz-balett, klasszikus balett, hastánc, latin lányformáció és néptánc műfajt képviselnek az amatőr művészeti csoportok. A foglalkozásokra bejárnak gyerekek, fiatalok a térség településeiről is. Mint azt Szerencse Károlyné lapunknak elmondta, az amatőr művészeti tevékenység többről szól, mint a tánctanulás. A foglalkozások során fejlődik a gyermekek, fiatalok mozgáskultúrája, ritmuskészsége, testtartása, koordinációs készsége. A tánc oldja a szerepléstől való félelmet, jó kiállást, határozottságot ad, alkalmazkodóképességet fejleszt. Viselkedéskultúrára, igényes megjelenésre, csapatban való együttmunkálkodásra nevel. Segít az illemszabályok megismerésében, a gyermekeket és a fiatalokat egészséges életmódra neveli, kulturáltan foglalkoztatja.

A finálé a táncgála összes résztvevőjével

A művelődési házban a szabadidő értékes, aktív eltöltése folyik a táncórákon. - Tehát gyermekeink fejlődését figyelemmel kísérve elmondhatjuk, hogy bizonyított tény, hogy a táncfoglalkozásokon való aktív részvétel teljes személyiséget fejleszt - hangsúlyozta az intézményvezető. Hozzátette, hogy mindez a tevékenység a hét minden napján, heti 23 órában, éves szinten összesen 1100 órában folyik az intézményben. A város jó hírnevének gazdagítása érdekében pedig fesztiválokon, versenyeken való eredményes részvétellel viszik a város jó hírnevét a táncosok. Kiváló szakemberek, tánckoreográfusok szakmai vezetésével foglalkoztatják a mozogni vágyó gyermekeket, fiatalokat, felnőtteket. Fehér Barbara a Balance Táncegyüttes csoportjait vezeti, valamint a Zahirah és Zafirah hastáncegyütteseket. Oláh Tamás és Forgács Márta a Broadway táncegyüttes élén áll. Ramasz László a latin lányformációt és néptáncot oktat. A gálán közel 160 táncos lépett színpadra, 26 műsorszámot bemutatva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!