Sümeg

2017.09.05. 16:55

Polgárőrök vigyáznak az iskolába érkező gyerekekre Sümegen

A polgárőrök vigyáznak az iskolába érkező gyerekekre a tanév első napjaiban. A szolgálat a Ramassetter iskola főbejáratánál minden reggel 7 órától becsengetésig tart.

Tisler Anna

Az iskola előtt halad el a városon át vezető forgalmas út. Az első napokban még a gyerekekben él a szünidei szabadság, ezért figyelmetlenebbek, az autósoknak pedig ismét meg kell szokniuk, hogy jobban figyeljenek azon a szakaszon. A polgárőr körülnéz, és ha nem jön jármű, átengedi a gyerekeket.

Horváth Ferenc polgárőr a hét elején teljesített szolgálatot az iskola előtt
Fotó: Tisler Anna

Molnár Zoltán elnöktől megtudtuk, hogy szeptemberben nemcsak az iskola környékén, hanem a mezőgazdasági területeken, szőlőhegyen is fokozottan jelen vannak. Kezdődik a zöldség, a gyümölcs betakarítása, a szüret. Többen, amíg kint dolgoznak, nyitva hagyják a gépkocsit, a pince ajtaját. A fokozott jelenlét, az, hogy éjjel-nappal megjelenhetnek a lovas, a motoros vagy a gépkocsizó polgárőrök, visszatartó erő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!