Sümegprága

2016.10.15. 17:59

Megújult a művelődési ház

Sümegprága – Saját erőből újította fel a művelődési házát a település. A megújult épületet Hujber Csaba polgármester adta át, majd Bagi Ádám plébános szentelte fel október elsején.

Tisler Anna

Az átadáson sok helybeli is részt vett. A lakosok este már birtokba is vehették az épületet. Jótékonysági bált tartottak, amelynek bevételéből konyhát szeretnének berendezni.

Hujber Csaba az átadáson elmondta, hogy a három éve épült részt nyitották egybe a régi színházteremmel.

A régi épület közel százéves, korábban tornateremnek is használták, majd a közösségi élet színtere lett.

Fotó: Tisler Anna

A község kinőtte a korábbi épületet, így szükség volt a bővítésre. Az új rész közel ötven, a régi csaknem száz személy befogadására alkalmas. Teljesen felújították a vizesblokkot. A két épületrészt folyosó köti össze.

– Örömmel   tapasztaljuk, hogy a rendezvényeken nagy számban jelennek meg a lakosok, így érdemes volt bővíteni, mert tudjuk, ki fogjuk használni a létesítményt – szólt a polgármester, majd megköszönte a közhasznú dolgozóinknak, hogy a legjobb tudásuk szerint, szorgalmasan tevékenykedtek a felújítás idején.

– Több helyi lakos társadalmi munkában, szabad idejében jött segíteni. Célunk, hogy mindenki magáénak érezze a házat, vegyen részt a programokon, építsünk egy jó közösséget, amelyhez jó tartozni – hangsúlyozta a polgármester.

Az ünnepségen Bagi Ádám Isten áldását kérte ahhoz, hogy jöjjön létre egy olyan közösség, amelynek tagjai műveltek, helyesen használják a technikai eszközöket, az igazságosság és szabadság jegyében élik napjaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!