Szentgál

2016.12.15. 06:45

Luca-napi játékos vetélkedő

Szentgál - Boszorkány-szépségversenyt és tíz állomásból álló vetélkedőt rendeztek Luca napjához kapcsolódva a Szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskolában.

Marton Attila

Az intézményben már közel tízéves hagyomány, hogy Luca napján, december 13-án színes programokat szerveznek a diákoknak.

- A gyerekekkel a program előtti napokban átbeszéltük a Luca-napi népszokásokat, összegyűjtöttük a lucázással kapcsolatos babonákat és hiedelmeket, valamint egy osztály tanulói búzát is csíráztatnak - mondta Pataki Ibolya, a Szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola pedagógusa, a Luca-napi rendezvény egyik ötletgazdája. Hozzátette, a programra az alsó és felső tagozatos diákok mellett szülők, és az iskola több egykori tanulója is ellátogatott.

A diákok az állomásokon megszerzett zsetonokkal humoros és hasznos tárgyakra is licitálhattak
Fotó: Lőrincze iskola

A diákok többsége jelmezt öltött, amelyek között a legnépszerűbbek természetesen a néphagyományhoz kapcsolódó boszorkányos maskarák voltak. A délutáni programban mintegy tíz állomáson - amelyek között találós kérdések, társasjátékok, műveltségi vetélkedő, jósda és arcfestésre lehetőséget biztosító banyaszalon is szerepelt - oldhattak meg különböző ügyességi és logikai feladványokat. A diákok a helyes válaszokkal zsetont gyűjthettek, amelyekkel a kétórás program után az iskola pedagógusai által fel-ajánlott ajándéktárgyakra, plüssjátékokra, íróeszközökre, dekorációs elemekre és a Luca-naphoz is kapcsolódó vicces tárgyakra licitálhattak. A vidám mulatság egyik kísérője idén is a boszorkány-szépségverseny volt, ahol a legötletesebb maskarákra a tanulók és a pedagógusok is szavazhattak. Alsó tagozaton Horváth Jázmin és Horváth Fanni végzett az élen, míg a felsősök között Bódi Ádám lett az első helyezett.

Címkék#Luca-nap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!