A szerkesztő ajánlja

2016.12.15. 13:29

Staféta - Kerkápoly Csabánéval

Bencze Adrienn azt kérdezi Kerkápoly Csabáné pszichológustól, hogyan ajándékozzunk karácsonykor.

Mátételki András

- Az ajándék legyen személyre szóló, meglepetés jellegű, s ha lehet, mi készítsük el. Lehet az egy díszdoboz, mécses, magunk válogatatta zenei CD. Összeállíthatunk az elmúlt 10-15 évből családi fotókat egy albumba, vagy akár naptárt is rendelhetünk. Aki megteheti, az a nagyszülőket és az unokákat vagy az egész családot befizetheti egy wellness hétvégére. A hölgyeket meglephetik egy kozmetikai kezeléssel, masszázzsal, míg a férfiakat egyedi italokkal, edzőtermi bérlettel.

A staféta következő vendége: Legoza Piros

Fotó: Mátételki András

Elvihetjük családtagjainkat az ország olyan szegletébe, ahová kedves emlékek, barátok kötik őket. Karácsonykor persze a legtöbb helyen a gyerekek kerülnek a központba. Vehetünk nekik modern technika eszközöket, de mégis nekik az lesz a legmaradandóbb élmény, ha leülünk velük mondjuk társasjátékozni. Ennél az elfoglaltságnál megtanulnak másokra figyelni, győzni és veszteni, egyáltalán beszélgetni. Az ilyen gyerekek a tini korszakukban nem lesznek magányosak, s megmarad az a bizalmi kapcsolat a szülőkkel, ami egy életen át elkíséri őket. Minőségi időt szánjunk rájuk, ilyenkor igyekezzünk csak rájuk figyelni.

Azt kérdezi Legoza Pirostól, miért gyűjtöttek plüss macikat.

Címkék#staféta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!