A szerkesztő ajánlja

2013.10.30. 19:16

Kommentár - Hol a határ?

A magyar Külügyminisztérium magyarázatot vár Washingtontól, valóban volt-e az amerikai titkosszolgálatnak lehallgató-átjátszó központja Budapesten.

Bartuc Gabriella

A Wikileaks által kiszivárogtatott térkép szerint igen. Egyre kellemetlenebb ez a titkosszolgálati ügy, amelyről Edward Snowden, az USA Nemzetbiztonsági Ügynökségének informatikusa rántotta le a leplet. Amerika lehallgatta fél Európát, benne Angela Merkellel. Obama állítólag csak most szerzett tudomást a 35 vezető politikus megfigyeléséről. Ehhez képest szakértők szerint nincs ebben az egészben semmi meglepő, más országok titkosszolgálatai is dolgoznak szorgosan.

Hiszen ez a mai világ arról szól: csak akkor maradhatsz a sor elején, ha hozzáférsz a kulcsadatokhoz. Ha nem, akkor az információs lánc legvégére kerülsz. Egyébként pedig azt is mondják, ne nagyon szidjuk az amerikai titkosszolgálatot, mert emberek ezreit mentik meg azzal, hogy kiszűrik a terroristákat. Na de azért csak meg kellene húzni a határt, meddig mehetnek el a hírszerzők, és ne tovább. Már szinte látom, a jövőben le nem hallgatási szerződéseket kötnek majd egymással az országok, mint ahogyan Amerika már kötött is például Nagy-Britanniával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!