A szerkesztő ajánlja

2017.04.03. 15:01

Mindennapi lapunk - Szijártó László atya két kutyája jelzi: megjött a Napló

Pápa - Szijártó László atyával, a Veszprém – Főegyházmegyei Karitász igazgatójával egy eseményen találkoztam, s reményem beigazolódott, rendszeres olvasója a Naplónak.

Laskovics Márió

2013 augusztusa óta szolgál a tókerti Szent Benedek-plébánián, s úgy emlékszik vissza, egy féláras előfizetői akció keretében kezdték járatni a lapunkat. Megyekártyát is kaptak az előfizetéshez, amit a plébános  időnként igénybe vesz benzinkúton, húsboltokban, éttermekben.

- Hétfőtől szombatig a Naplóval indul a napom, mégpedig nagyon korán. Általában hajnali négy órakor szokták bedobni nekem az újságot a postaládába. Ezt onnan tudom, hogy van két kutyám, egy törpe tacskó meg egy puli, és ők azonnal jelzik, ha érkezik a futár. Erre felébredek, de még visszaalszom. Később, a reggeli órákban első dolgom, hogy kimegyek a Naplóért - újságolta derűsen.

A plébános úgy olvassa az újságot, hogy reggel átnézi az érdekesnek tűnő nagyobb híreket a város és az ország életéből, valamint a sport oldalakat. Délután, amikor már több idő jut rá, tüzetesen is átolvassa a lapot. Kedvenc rovataként a sportot, illetve a Pápával és az egyházzal kapcsolatos híreket említette. Továbbá mindig elolvassa az időjárást és a vicceket is.

Fotó: Laskovics Márió

- Nem örülök neki, hogy megszűntek a fix pápai oldalak. Én ugye Pápán élek, viszont a szüleim Sümegen. És nagyon jó volt, hogy amikor itt voltam, akkor az itteni, amikor meglátogattam őket, akkor az ottani eseményekről is tájékozódhattam. A fő tartalom persze ugyanaz volt, de nagyon örültem annak, hogy Pápa és környéke híreit első kézből olvashattam. Remélem, ezzel a megszűnéssel nem lesz számottevően kevesebb pápai cikk az alaplapban – osztotta meg véleményét.

Részéről nem változtatna az újságon, nagyon meg van elégedve vele. Különösen azzal, hogy az elmúlt időszakhoz képest egyre több egyházi hírrel találkozik.

- Pozitívan állnak ehhez az újságírók is. Mert ha bármilyen plébániai vagy karitász rendezvényünk van és szólunk, akkor ott vannak és tudósítanak róla, amit csak köszönni tudok. Buzdítok mindenkit, hogy fizessen elő a Naplóra, mert a megyei hírekre nagy rálátással bír – zárta beszélgetésünket László atya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!