Szigliget

2017.06.22. 16:39

Csalogató vándorkupa

SZIGLIGET Első alkalommal rendezték meg a településen a Szigligeti Csalogató Vándorkupát, mely a község sport-egyesületének pétanque-szakosztályát népszerűsítette a környékbeli diákok körében.

Tóth B. Zsuzsa

Méltó helyszínt adott a megmérettetésnek a község parkja. A verseny megnyitóján Balassa Balázs polgármester köszöntője után Havasi József, a sportág hazai meghonosítója ismertette a játék történetét, alapjait. A zenés bemelegítést követően Havasi Rita szakosztályvezető és File István pedagógus segítségével versenyzett 14 csapat, 42 gyermek a kupáért. Azt a kiírás szerint szigligeti csapat nem vihette haza, végül a Monteiro Giovana, azaz Széplábi Zsófia és Varga Attila csapata győzött a rendező település képviseletében, a második helyen a Hadnagy Adrián, Ángyán Szabolcs, Bodó Marcell hármas végzett. A bronzérmet és a vándorserleget a zalahalápi iskola csapata: Tóth Kinga Zsófia, Konkoly Emese, Mórocz Noémi vitte haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!