Szigliget

2016.07.31. 13:03

Életmentések a strandon

Szigliget - Két fürdőzőt is megmentettek a vízimentők, illetve a mentőszolgálat a napokban a szigligeti strandon, tudtuk meg illetékesektől.

Kovács Erika

Szigligeten pénteken este a strandról hívták a mentőszolgálatot, hogy valakit újraélesztettek a vízimentők, amit a megyei mentésvezető az Ábrahámhegyen levő mentőhajónak jelzett, illetve a tapolcai eset kocsit is értesítette, mely szintén a helyszínre indult. A strandon az újraélesztett személyt a keszthelyi kórházba szállították, közölte Somlai Artúr megyei mentésvezető. Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szóvivője elmondta továbbá, kiderült, az asszony alkoholos állapotban ment a vízbe, akire két civil talált rá, ők húzták ki a Balatonból. A két strandi vízimentő azonnal elkezdte az újraélesztést. Az asszonynál 12 perc után tért vissza a spontán keringés és a légzés. A szóvivő közölte még, egy nappal korábban a szigligeti strandon a vízimentők egy idős férfit hoztak ki a vízből, aki rosszul lett és magától már nem tudott volna a partra jutni. A férfit a vízimentők a sürgősségi menthajó mentőtisztjével együtt ellátták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!