Szigliget

2016.12.24. 11:21

Jeges előcsobbanás a Balatonban karácsonyfával

Szigliget - A jeges Balatonba állítottak fát a hagyomyános előcsobbanáson szombaton délelőtt.

Tóth B. Zsuzsa

A település strandján immár ötödik alkalommal állítottak karácsonyfát a Balaton medrébe az Újévi csobbanás szervezői. A fát majd január elsején hozzák ki a vízből a csobbanók.A szenteste előtti délelőtt sok családban a készülődés jegyében telik, Szigligeten azonban közösségi programot vár mindenkit immár sokadszorra. Az újévi nagy fürdőzés előhangjaként a szervezők idén is karácsonyfát vittek a Balatonba. Még az sem riasztotta el őket, hogy időközben a tavon megindult a jegesedés, embert próbáló feladat volt a fa felállítása a mederben, a jégbe vágott vízi úton, jégkásában, éles szilánkok között.

Ennek ellenére sikerült bejuttatniuk a fát, ami január elsejéig a Balatonban is marad. Akkor az évről évre egyre nagyobb érdeklődést keltő fürdés során hozzák ki majd a fát a legbátrabbak. Addig ma még más is várta a látogatókat. A gyerekeknek a Kincses Színház adta elő a Varázscsengő történetét, de volt forralt bort és meleg tea is. A jó hangulatú rendezvény zárásaként ajándékokat sorsoltak ki a jelenlévők között, akiknek még van pár napjuk átgondolni, hogy milyen formában vesznek majd részt a hatodik Újévi csobbanáson. A községben egyébként több rendezvény is megelőzte a napokban az ünnepet.

Szigliget Főtere karácsonyi pompájában ragyog esténként, a karácsonyfára és a környező épületekre aggatott fényfüzérek, valamint a textilre nyomtatott téli fotók varázsolnak ünnepi hangulatot a faluban. Szerdán a falu katolikus templomában ünnepi koncertet adtak az iskolások, fellépett a Batsányi Kórus és a tapolcai Protestáns Énekegyüttes. A második éve megrendezett koncerten a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó művek, dalok hangzottak el. Pénteken a hagyományos "Mindenki karácsonya" várta a Főtéren a szigligetieket. Forralt borral, forró teával, süteményekkel láttak vendégül mindenkit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!