Szigliget

2014.03.26. 15:45

Megújul a szigligeti művésztelep és alkotóház

Mintegy 390 millió forintos állami beruházással újul meg a művésztelep és alkotóház a településen.

Szijártó János

Az alkotóház felújításával kapcsolatban szerdán délután tartottak sajtótájékoztatót és sajtóbejárást a helyszínen. Halász János kultúráért felelős államtitkár arról szólt, örömteli dolog az, hogy több helyen, Budapesten és vidéken is történtek olyan fejlesztések, amely az állami tulajdonú alkotó házak megújulását szolgálták. Amint az elhangzott, a szigligeti létesítmény 390 millió forintból újul meg. Az egykori kastélyhoz kilenc hektárnyi arborétum tartozik, amely a nagyközönség által is látogatható lesz. Bővültek a férőhelyek, az eddigi hatvannégy helyett nyolcvan személyt tudnak itt ideális körülmények között elhelyezni. A beruházást majd a nyáron adják át.

Lasztovicza Jenő a térség országgyűlési képviselője, a megyei közgyűlés elnöke szintén örömét fejezte ki az állami beruházás kapcsán. Beszédében kifejtette, hogy Szigligeten számos fontos fejlesztés történt a közelmúltban, így a várban, és a kikötőnél is. Ezzel együtt a megyében is számos olyan projekt indulhatott el, illetve fejeződhetett be a közelmúltban, amelyek a kultúra ügyét szolgálják hosszabb távon is. A rendezvényen Hornyák Tibor, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója moderátorként járult hozzá az információk gyorsabb, pontosabb áramlásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!