Eredeti képét kaphatta vissza

2018.02.01. 08:53

Megújult a polgármesteri hivatal Szigligeten

A polgármesteri hivatal a település első háza, egy bizonyítványt is kiállíthat az épülettel a település arról, hogy miként tudja fogadni polgárait a közös hivatalban – így fogalmazott a hat település közös hivatala felújításának átadási ünnepségén Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Fenyvesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke úgy fogalmazott, hogy Szigliget a legdinamikusabban fejlődő települések egyike.

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Szigliget nemcsak a nyári időszakban, hanem azon túl is ide tudja csábítani a turistákat, és mi más lehetne itt a cél. Kívánom, hogy elérje céljait a település, valamint azt is, amit a kormánnyal kitűztünk. Ugyanis szeretnénk, ha 2030-ra a GDP 16 százalékát adná a turizmus, jelenleg 10 százalékát biztosítja. Jó reményeink vannak a cél elérésére, a szigligetihez hasonló fejlesztések bizonyítják, hogy a kitűzött cél elérhető – mondta Fenyvesi Zoltán az avatáson. Balassa Balázs polgármester szerint óriási öröm elmondani, hogy fejlődik a település.

- Hat települést vezet Szigliget önkormányzata, méltatlan volt a községekhez a korábbi épület. Azonban nem legutóbbi képére formáltuk a hivatalt a felújítás során, hanem az Eszterházyak inaslakása eredeti, 1930-ban épült állapotát tükrözi ma, mert a település varázsához az a hangulat jobban illik – mondta a polgármester, és megköszönte Nyírő Károly kivitelező és Kocsis Tibor tervező munkáját.

A közös önkormányzati hivatal 11 dolgozónak ad feladatot, az ünnepségen a polgármester nekik is megköszönte munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!