A szomszéd kertje

2015.02.02. 13:20

Hermafroditák a veremben, avagy kacsakölcsönző kerestetik

A verem beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Remekül áttelel benne a zöldség - és a meztelen csiga is.

Tóth B. Zsuzsa

A verem, köszönöm szépen, kiválóan működik. Többen is kérdezték ugyanis, hogy bevált-e az ősi módszer. Sőt, hivatásos és fél hivatásos kertész ismerőseim ugyancsak helyeslik a gyökérzöldségek ily módon való eltevését télre. Irénke, mint szakértő amatőr azt mondja, ők még a lila hagymát is vermelik. Szóval kiválóan áttelel a szalmával bélelt gödörben a sárgarépa, petrezselyem, pasztinák, cékla, karórépa. No meg a hermafrodita meztelen csiga. A klasszikus nyurga és a dundi spanyol egyaránt. Nálam nem működik a prevenció. Bár nincs a kertben szemét és avar, de a paradicsomkaró alá is képesek bevackolni a sárga nyálkás kis szörnyek. Olvasom, hogy a sörrel, vagy élesztővel, mint boszorkányfőzettel élesített csigacsapdák is segíthetnek, vagy a vakondok. Utóbbiak mellékhatásáról most ne nyissunk vitát. A legdivatosabb módszer azonban az indiai futóréce bérlés. A spéci kacsa természetes úton dolgozza fel a csigát, csak éppen kölcsönzőt nem találtam még sehol.Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!