humorista más terepen

2020.07.07. 11:00

Aranyosi Péter étteremnyitáson is gondolkodott

Hogyan változott a pincér- és a szakácsszakma megítélése az elmúlt években? Ez volt az alapkérdésünk, azonban sok minden más is szóba került akkor, amikor szakembereket kérdeztünk erről a témáról.

Juhász-Léhi István

Aranyosi Péter legutóbb a fiaival tüsténkedett a konyhában

Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

Először Mayer Gyula, a SÉF iskola alapító igazgatója, alsóörsi hoteltulajdonos foglalta össze tapasztalatait a vendéglátás világáról, trendjeiről, majd legutóbb Hartmann Ferenc, a Jendrassik–Venesz Szakgimnázium és Szakközépiskola gyakorlatioktatás-vezetője nyilatkozott a Naplónak. Ezúttal pedig Aranyosi Péter humorista mesélt, hiszen a Dumaszínház művésze szakirányú középiskolát végzett, éppen három évtizede.

– Ez egy nagy gályázás, ahol reggeltől estig dolgozni kell, ráadásul, ha a tulajdonos egy pillanatra is kiengedi a kezéből az irányítást, vagy nem szoros a felügyelet, akkor a minőség romlik, és bizony meg is károsíthatják a tulajdonost – fogalmazott Aranyosi Péter, aki 1986-ban, az általános iskola után azért jelentkezett vendéglátóipari szakiskolába, mert nagyon szeretett főzni.

– Nem volt szerencsés, hiszen amikor 1990-ben, a rendszerváltozáskor leérettségiztem, utána kezdett Miskolcon minden szétesni, ami kihatott erre a területre is – mondta. – Nagyon megroppant ez is Borsodban, de azért elvégeztem a Vendéglátóipari Főiskola kihelyezett tagozatát, de nem maradtam a szakmában, elmentem a nyíregyházi főiskolára tanulni. Annak ellenére sem dolgoztam étteremben, hogy kevesen tudják, de megfordult a fejemben az is, hogy éttermet nyitunk.

Péter sok embernek kikérte ennek kapcsán a véleményét, egyikük azt mondta neki: ha egy milliárdos milliomos akar lenni, akkor éttermet nyit…

– Dudás Szabolcs barátom, az ismert encsi étterem vezető-tulajdonosa is csak napi 12–14 órát dolgozik… Ez tényleg egy gálya, nem lehet szabira menni. Vagy ott vagy, vagy egy olyan embered van, akiben megbízol, de ez nagyon nehéz ügy – mondta a Showder Klub fellépője.

Aranyosi Péter legutóbb a fiaival tüsténkedett a konyhában

– Hadházi Laci szerint mára Borsodban talpra állt a vendéglátás. Ő nagy ínyenc, és a megyében – úgy látja – öt nagyon komoly, országos szintű étterem van. De a Balaton körül, a fővárosban és minden régióban vannak kitűnő helyek. Egyébként, ha nyitnék is éttermet, magyaros ételekkel támadnék. Semmiképpen sem nyitnék Budapest belvárosában például a norvég fjordok ízeiből falatozót. Lazacot együnk Skandináviában, pizzát meg Nápolyban, persze, ha tehetjük…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!