mi a reklám?

2019.01.24. 19:32

Börtönbüntetés is fenyegetheti az instagramozó sztárokat

Tucatnyi külföldi híresség vezeti rendszeresen félre rajongóit, köztük Rita Ora és Ellie Goulding is.

Rita Ora attends The Fashion Awards 2018 at The Royal Albert Hall. London, UK. 10/12/2018 | usage worldwide

Forrás: AFP/dpa

Fotó: Ik Aldama

Végső esetben akár börtönbüntetésre is ítélhetik azokat a celebhölgyet, akik rendszerint elmulasztják feltüntetni Instagram-posztjaik alatt, hogy pénzt kapnak az általuk reklámozott termékekért.

A Competition and Markets Authority nyilvánosságra hozta azoknak a hírességeknek a nevét, akik rendszerint megszegik a közösségi média szabályait, és ezzel félrevezetik, illetve átverik sok százezer rajongójukat – írja a Bors.

Rita Orán és Ellie Gouldingon kívül mások mellett Millie Mackintosh, Rosie Huntington-Whiteley és Megan McKenna is azon tizenhat hölgy között van, akiket jelenleg csak bírság fenyeget, de később akár két év börtönt is kaphatnak a nem megfelelően közzétett reklámposztokért.

Hazánkban egyébként bő egy éve már minden hírességnek kötelező jól látható módon feltüntetni a közösségi oldalán közzétett fénykép vagy egyéb bejegyzés alatt a #reklam, #szponzoralt tartalom vagy hasonló jelentésű hashtaget, hogy ezzel jelezzék rajongóiknak, hogy fizetett hirdetést látnak.

A borítóképen Rita Ora látható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!