poéntolvajok

2017.09.14. 16:11

Ellopták a show-t a standupostól

Az előadóművészeknek komoly problémát okoznak a poéntolvajok: nemrég Badár Sándor járt pórul.

Az országos ismertség és a posztmodern technika nem mindig jó párosítás: standuposainknak például egyre nagyobb gondot okoznak az előadásokon illegálisan felvett és netre feltöltött anyagok, ezek ugyanis egy-egy show-t teljesen tönkre tudnak tenni.

Az előadók által kitalált poénok száma ugyanis nem végtelen, és bár íratlan szabály, hogy a tévében elmondottakat élőben már nem sütik el még egyszer, az előadásokat nem véletlenül tilos felvenni.

A borsonline cikke szerint nemrég az egyik legismertebb humorista, Badár Sándor előadását zavarta meg egy bekiabáló. Badár épphogy belekezdett egy anekdotába, amikor az illető bemondta a végső poént, tönkretéve ezzel az egész monológot.

„Több ilyen eset is megtörtént velem mostanában. Nagyon bosszantó dolog, amikor tönkreteszik egy ilyennel az előadó produkcióját, és egyben a többi néző szórakozását is. Ráadásul az emberek többsége sokszor nincs is tisztában vele, hogy mit követett el. Akik a moziban sunyiban rögzítik a filmeket, azok tisztában vannak vele, hogy lopást követnek el és törvényt sértenek. De akik felveszik, majd feltöltik a netre az előadásainkat, azoknak általában fogalmuk sincs arról, hogy szerzői jogokat sértenek. Fel lehet lépni ellenük, de itthon nehezen haladnak az ilyen ügyek, és eltávolítani sem olyan egyszerű – mesélte a Borsnak Badár.”

Borítókép:

Badár Sándor humorista szórakoztatja a közönséget 2013 november 5-én. 

MTVA Fotó: Zih Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában