Próbaválás

2019.04.05. 13:25

Ez a hosszú házasság titka Gryllus Dorkáék szerint

Olykor szinte beleszakad a munkába, de esze ágában sincs visszavenni a tempóból. Tinédzser fia mindezt mégsem rója fel neki: pontosan érti, hogy kettőjükért dolgozik éjt nappallá téve.

Budapest, 2010. február 1. Gryllus Dorka (b) Helja és Simon Kornél (j) Viktor szerepében Leonyid Zorin: Varsói melódia címû darabjának próbáján. A mûvet Kõváry Katalin rendezésében február 5-én mutatják be a Pinceszínházban. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kovács Tamás

Gryllus Dorka és Simon Kornél kilenc évvel ezelőtt egy közös színházi munka alatt szerettek egymásba. Párosuk a mai napig megihleti a rendezőket, több darabban, filmben is elvált házastársakat alakítanak. A VIASAT3 legújabb, Ízig-­vé­rig című saját gyártású sorozatában sincs ez másként, amelyet hétfőnként 21 órakor láthatnak a nézők – írja a Hot! magazinra hivatkozva a Vasárnap Reggel.

– A történet a válással kezdődik, és a sorozat további részeiben is sokat vitatkozunk, kiabálunk és bántjuk egymást. Nekünk is voltak már nehezebb periódusaink, de most legalább kapunk egy képet, hogy mégis milyen lenne egy válás. És mindkettőnk nevében beszélhetek: azóta csak még jobban megbecsüljük a kapcsolatunkat. Sőt túl vagyunk egy próbaváláson is, a való életben pedig eszünk ágában sincs megismételni – mondta nevetve a színész.

Többet lehetnek együtt, mint bármikor máskor

Kornélék örülnek ennek az újabb közös munkának, hiszen így többet lehetnek együtt, mint bármikor máskor.

– Dorka tíz évig élt Berlinben, és ugyan a fiunk születése óta Budapest a fő bázis, egy-egy forgatás a mai napig visszaszólítja. Én pedig rendezek Nyíregyházán, Győrben, ilyenkor érthetően a hét nagy részét ott is töltöm. Bármennyire nem akarjuk, előfordul, hogy kevesebbet vagyunk együtt. Na, ekkor örülünk egy közös projektnek, még úgy is, ha a napok nagy részét forgatással töltjük. A szünetek, a reggelek és az esték ilyenkor csak a miénk – tette hozzá a sztár, aki szerint kettejük közül Dorka az, aki kézben tartja az életüket. – A feleségemnek rettentő jó a szervezőképessége, bármilyen gikszer merül fel, azonnal tudja, mit kell tenni. Én meg többnyire alkalmazkodom.

Egy nagyszerű pótnagyi is segít nekik

A fiuk, Soma már suliba jár: amíg a szülők dolgoznak, ő az iskolapadot koptatja. Ám előfordul, hogy a forgatások, a próbák az éjszakába nyúlnak. Kornéléknak szerencsére ezekre az esetekre is van megoldásuk.

– A szüleim a felettünk lévő emeleten élnek, így ha „ég a ház”, be tudnak segíteni, amikor idejük engedi – vette át a szót Dorka. – Van egy nagyszerű pótnagyink, Anna, akivel Soma szimbiózisban él. Ha nem érünk haza, ő ott alszik nálunk. Rettentő rugalmas. Már hat éve van velünk, ő is a családhoz tartozik. Mondjuk, az ritka, hogy Kornéllal egyszerre utazunk el. Vannak időszakok, amikor én sokkal több időt tudok itthon tölteni, mint ha állásban lennék valahol. Hol én ingázom, hol Kornél. Az utazás mindig is része volt az életünknek, erre rendezkedtünk be. Sokan azt mondják: az a hosszú házasság titka, hogy nem vagyunk mindig egymás szájában. És mi nem vagyunk! – kacagott fel a szép színésznő.

Lelkes tanoncok

A közös munka nem várt fordulatokat hozott a páros életébe, ugyanis az Ízig-vérig című gasztronómiai témájú sorozatnak köszönhetően mindketten főzni kezdtek. – Az új közös program, hogy főzni tanulunk, óriási élmény. A forgatás alatt figyeltük a profik minden mozdulatát, de szívesen kóstoltunk is – mondta Dorka.

Borítókép: Gryllus Dorka (b) Helja és Simon Kornél (j) Viktor szerepében Leonyid Zorin Varsói melódia című darabjának próbáján a Pinceszínházban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában