Személyes élmények?

2019.07.27. 06:15

Fülöp herceg óvta a színésznőktől Harryt

II. Erzsébet férje az udvari pletykák szerint figyelmeztette unokáját, hogy ne vegye feleségül Meghan Markle elvált filmsztárt.

Forrás: POOL/AFP

Fotó: Steve Parsons

A nők az 1940-es években valósággal megőrültek a fiatal tengerésztisztként szolgáló magas, jóképű görög és dán koronahercegért – írja a Bors.

A későbbi edinburgh-i herceget számos színésznővel hozták össze, és a pletykák a II. Erzsébettel 1947-ben kötött házassága után is folytatódtak.

Pat Kirkwood volt talán a leghíresebb színésznő, akivel összehozták Fülöpöt. Először akkor találkozhattak, amikor a királynő várandós volt Károllyal 1948-ban. Ezekben az években Fülöp rendszeresen szórakozott a londoni Soho negyed Thursday klubjában, ahol Pat Kirkwood volt a legjobban fizetett sztár. A herceg gyakran megfordult a színésznő öltözőjében is. Ennek ellenére Pat Kirkwood többször nyilvánosan visszautasította a kapcsolatukról szóló pletykákat.

Fülöpöt szintén összekapcsolták Merle Oberon filmsztárral, akinek beceneve a beszédes Queenie (Királynőcske) volt.

Merle Oberon színésznőt is hírbe hozták Fülöppel
Fotó: Samuel Goldwyn Company / AFP/Collection Christophel

Az edinburgh-i herceget gyermekkori ismerősével, Héléne Codet énekes-színésznővel is összekapcsolták, akinek gyermekei, Max 1945-ben, Louise pedig 1943-ben született, és a gyerekek biológiai apjának sokan Fülöpöt tartották, de a hölgy 1996-os haláláig visszautasította a feltételezéseket.

Fülöpnek viszonya lehetett Katie Boyle színésznővel is, aki a Vogue magazin modellje volt 1946-ban. Egy alkalommal állítólag a nő férje belépett az ajtón, amikor a hátsó bejáraton a herceg távozott.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!