Lékai-Kiss Ramóna: már a válás is szóba került

Már az év elején eldöntötte Lékai-Kiss Ramóna: csak heti három napot dolgozik, hogy több időt tölthessen a családjával. Ebbe az időbe fért bele a Hot! fotózása és az az interjú is, amelyben őszintén vall az elmúlt hónapok legnehezebb pillanatairól, de arról is, hogy minek köszönhetően lett kiegyensúlyozottabb az élete, mint valaha.

Színes ruhák, színes kiegészítők, erős smink. Ez is Lékai-Kiss Ramóna, mégis más, mint a megszokott. Szeretsz inkább visszafogott lenni?

Egyáltalán nem tudatos, de nem szoktam ennyire színes, feltűnő ruhákat felvenni. A fekete, a fehér, a földszínek, a nude – ezekből áll a ruhatáram nyolcvan százaléka, ezekben érzem biztonságban magam. A fotózásokon úgyis megkapom a nagy fülbevalót, a színes, látványos ruhákat, a nagy sminkeket. Ilyenkor kiélhetem a nőiségem ezen részét. A férjem úgy ismert meg, hogy a civil ruhatáramat hordtam. Ha egy extravagáns szettet kapok magamra, meg is kérdezi: „Dolgozni mész?” Ő azt szereti, ha fehér pólóban, farmernadrágban és tornacsukában nyomulok.

Ez a sok szín egy kicsit olyan, mintha a koronavírusos idők szürkeségéből törnénk ki.

Van ilyen mondanivalójuk is ezeknek a fotóknak, hogy végre vehettünk egy nagy levegőt. Bár azt kívánom, hogy soha többé ne legyen semmilyen világjárvány – mert több a rossz velejárója, mint a jó –, de azért fantasztikus volt a családdal töltött minőségi idő, az, hogy együtt kelt, együtt feküdt anya, apa és a kisfiunk is. Ez ugyan megvalósulhat akkor is, ha elmegyünk másfél hétre nyaralni, de ez most a körforgásunk része lett. Természetesen ha három hónapig nem mehettünk volna dolgozni, annak már markáns negatív következményei lettek volna ránk nézve is, de így, másfél hónapig nagyon élveztük, hogy ennyi időt tölthettünk együtt.

Anyagilag sem viselt meg?

Megszűntek a színházi munkáim, a rendezvények, csak az RTL Klub Reggeli műsora maradt, biztonsági megszorításokkal, de én ott sem voltam másfél hónapig. Ráadásul minden munkámban szabadúszó vagyok – színészként és műsorvezetőként is. Tehát akkor kapok fizetést, ha dolgozom. És bár van megtakarított pénzem, és természetesen a férjemre is támaszkodhatok, azért az frusztrált, hogy nem tudtam, mikor lesz ennek vége. Amikor eltelt másfél hónap, mi is elkezdtük érezni a bőrünkön.

Egy munkádat még nem soroltad fel: influenszerként reklámozol is. Emiatt olykor például Sebestyén Balázsék is pellengérre állítanak. Ez zavar?

Kis hal vagyok az influenszervilágban. Odafigyelek, hogy csak úgy reklámozom, ha abban hiszek, ráadásul hosszú távú együttműködésekről van szó, minimum egyévesekről. De volt olyan is, hogy azt gondoltam egy termékről, hogy nagyon jó, majd kiderült, hogy nem az, és jóval a szerződés vége előtt abbahagytam az együttműködést, figyelembe véve, hogy akár bírságot is kaphatok. Én ezt a világot úgy látom, hogy az ismertségemnek köszönhetően a felületeimen közvetíteni tudok az embereknek valamit, amivel esetleg ők is jól járnak. Közben pedig építem vele a jövőmet és a gyerekem jövőjét. És ez nem kellemetlen. Noé babát viszont semmilyen reklámkampányban nem használom. De félreértés ne essék: azzal sincs baj, ha valaki erről másképp gondolkodik; mindenki azt csinál a saját életével, amit akar. Amikor Balázsék poénkodnak, az valószínűleg azért nem érint meg – és én is csak nevetek rajta –, mert nem érzem azt, hogy álszent lennék, aki csak azért reklámoz valamit, hogy meggazdagodjon, és ezért bármit bevállal.

És az érdekelt, amikor pár hónapja egy fotód miatt mindenki arról beszélt, hogy terhes vagy?

Az sem bántott, csak mondtam az uramnak, hogy innentől nem vacsorázom, hiszen nem vagyok terhes, ám azt gondolják – ennek pedig oka van. Gyorsan diétáztam két hétig, hogy összekapjam magam. Attól viszont elmebeteg őrült leszek, ha a kisfiamat, Noét bántják. Ha csúnyán beszólnak neki, az nagyon fáj.

Pedig tőled megszokott, hogy poénnal reagálsz egy-egy beszólásra.

Általában igen. Így a legegyszerűbb és a legkevésbé bántó. Nem tudhatom, hogy a rossz fej, olykor frusztrált kommentelőnek milyen lehet az élete, milyen családi háttér, rossz egészségügyi vagy anyagi helyzet vezet oda, hogy rosszindulatú legyen. Így hát marad a kedves poénkodás. Máté már más: őt sokszor úgy kell leállítanom, hogy ne ugorjon apatigrisként. Érdekes, mert bár a habitusunkat tekintve lobbanékonyabb vagyok, de a kommenteket tekintve ő az, aki bárkit szét tudna szedni. Olyankor leállítom, csak néha, titokban válaszolgat, amit csak később veszek észre.

Hogy bírtátok ki az összezártságban töltött hónapokat? Nem mentetek egymás agyára?

Dehogynem! Azt beszéltük egy idő után, hogyan fogjuk megúszni a válást! Hívtam is a barátnőimet, hogy ki hogy van, mert nem tudtam eldönteni, hogy tényleg kezd-e tönkremenni a kapcsolatunk, valami baj van-e, vagy mindenkinél ez a helyzet. Megnyugtattak, hogy vagy egy veszekedés közben találtam őket, vagy már négy napja nem beszélnek a pasijukkal. De a végeredmény az lett, hogy mostanra, ahogy visszamentünk dolgozni, olyan sms-ezések vannak a férjem és köztem, mint amikor még csak fél éve voltunk együtt. Megvívtunk egy harcot, de nem azért, mert nem szerettük egymást, hanem mert hirtelen megszűnt a régi rendszer az életünkben. Kihúzták a lábunk alól a talajt, és ott találtuk magunkat a négy fal között. Egyrészről baromi jó volt, másrészről viszont nem volt meg a lehetősége annak, hogy hiányozzunk a másiknak. Egy idő után már apróságokat is a másik szemére vetettünk: „Kértelek, hogy ha kiviszed a szemetet, rakj egy másik zacskót a kukába!” „Kértelek, hogy szedd ki a mosást, ha lejárt a gép!” Nem tudom, mi történt volna, ha még egy évet karanténban töltünk… De az egész spirál vége az, hogy olyan szerelmes üzeneteket váltunk, mint a kapcsolatunk legelején.

Nem lehetett könnyű a leállás azok után, hogy korábban havi huszonnyolc előadást vállaltál!

Tavaly év végén azt éreztem, hogy felhalmozódtak a munkák, és már kezdtek betemetni. Januárban hoztam egy szabályt: heti három napot vállalok, négy nap pedig csak a fiamé, a családé, saját magamé és a barátaimé. Persze vannak ezalól kivételek, ha sorozatot, nagyfilmet, show-műsort forgatunk egymás után hét-nyolc napig, de az nem egy konstans dolog. Már máshol van a hangsúly, mint Noé születése előtt. Sok évet végigdolgoztam, elmondhatom, hogy megcsináltam, amit akartam, haladok előre, mégis muszáj húznom egy határt. Csak az számít, hogy a fiammal és a férjemmel legyek, és bizony az is, hogy a legjobb barátnőimmel leülhessünk, megigyunk valamit, és jókat beszélgessünk. A szabad négy nap arról szól, hogy fürdőt takarítsak, pihenjek, James Bond-maratont nézzünk Mátéval. Erre kell időt szakítani, mert nem tudod, hogy meddig tart az életed.

Foglalkoztat az elmúlás?

Rengeteg szörnyű tragédia történt idén, és mindegyik csak azt igazolja, hogy életem legjobb döntését hoztam meg. Az időt nem adja vissza senki. A halál gondolata ugyan foglalkoztat, mint minden embert, de nincs benne a mindennapjaimban.

Mindig így volt?

Amikor megszületett Noé, sírtam mindenen, nyilván a hormonok miatt is. Elkezdtem rettegni. Nem magamat féltettem, hanem az járt a fejemben, hogy akarom látni felnőni a gyerekemet, akarom, hogy tudja, hogy én vagyok az anyukája, és hogy mennyire szeretem. Hogy lássam, ahogy megnősül, hogy merre megy az élete, és akarom, hogy tudja, hogy ott vagyok mellette. És persze felmerült bennem, hogy későn szültem. Ez hamar elmúlt, mert rájöttem, hogy Máté most jött az életembe, és senki mást nem szerettem volna apává tenni. Noénak Mátétól kellett érkeznie. Tudtam, hogy nekem is változtatnom kell, hogy hozzásegítsem magamat ahhoz, hogy minél tovább élhessek.

Korábban azt mesélted nekem: Máté megígérte, hogy egy kislánnyal is megajándékoz. Tervezitek?

Noé nagyon rendes gyerek volt, nem tántorított el egy kislánytól. Szeretnénk neki egy testvért. Eleinte azt gondoltuk, hogy gyorsan, de most úgy vagyunk vele, hogy fontos, hogy Noénak legyen egy kis ideje. Neki örüljünk igazán, amikor feláll, és ne az legyen, hogy már rohanni is kell pelenkázni a kistestvért. Hadd legyen ő az egyeduralkodó egy ideig. Innentől pedig ember tervez, Isten végez. Nem adtuk fel, hogy legyen egy kislányunk, bár azt érzem, hogy fiús anyuka vagyok.

Hozzászólások

Közlekedés
Néhány belföldi és nemzetközi vonatot érint az óraátállítás
Kölni tenisztorna / 7 perce
Auger-Aliassime a negyedik elődöntős
Az ötödik helyen kiemelt észak-amerikai játékos a japán Nisioka Josihitót verte két sima játszmában.
Gyász
"Míg él az ember, mindig szeret, Azután nem marad más csak az emlékezet. Az élet egy múló pillanat, Akit szerettünk, emlékezetünkben marad." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SZABÓ PÉTERNÉ szül.: Horváth Erzsébet 71 éves korában türelemmel viselt súlyos betegségében elhunyt. Temetése 2020.október 28-án,szerdán 13.30-kor kezdődő gyászmisét követően a tapolcai új temetőben lesz. Gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy VÁRHIDI MAGDOLNA 80 éves korában örökre megpihent. Temetése 2020. október 30-án, pénteken 13 órakor lesz a Vámosi úti temetőben. Lelki üdvéért engesztelő szentmisét tartunk a temetés napján 8 órakor a Károly templomban. Gyászoló család
Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KRAJCSI GYULA (Csóki Móki) a Valeo volt dolgozója 68 éves korában 2020. október 16-án csendesen megpihent. Végső búcsúztatásáról későbbiekben adunk tájékoztatást. Gyászoló szerettei
NAGY BÉLÁNÉ Erzsi néni Pápa, Fő tér 24. szám alatti lakos életének 89. évében elhunyt. Temetése 2020. október 27-én 13 órakor a pápai alsóvárosi temetőben lesz. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy MARKÓNÉ WIEDER ZSUZSANNA 58 éves korában örökre megpihent. Temetése 2020. október 28-án, szerdán 15 órakor lesz a veszprémi Dózsavárosi temetőben. A gyászoló család
Szomorú szívvel tudatjuk, hogy édesanyánk KORBACSICS JÁNOSNÉ (született Németh Anna) 2020. október 12-én, életének 82. évében örökre eltávozott közülünk. Utolsó útjára 2020. október 28-án, 11 órakor kísérjük a balatonfűzfői temetőben. Kérjük, hogy kegyeletüket egy szál rózsával róják le. A gyászoló család
„Ami bennem lélek, veletek megy, ott fog köztetek lenni mindig. Megtalálsz virágaid között, mikor elhervadnak, megtalálsz a falevélben, mikor lehull.” Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HOLCZER FERENCNÉ szül. Taál Hilda 90 éves korában örökre megpihent. Temetése 2020. október 27-én, kedden 11 órakor lesz a veszprémi Vámosi úti temetőben. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatom mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PŐDÖR LÁSZLÓ 65 éves korában elhunyt. Búcsúztatója 2020. október 30-án, pénteken 15 órakor lesz a balatonfüredi köztemetőben. Kérem kegyeletüket egy szál virággal róják le. Gyászoló lánya és családja
"Egy szál gyertya, mely lassan végig ég, Egy élet, mely percek alatt véget ér. Itt hagytad azokat, akik szerettek téged, Emléked örökre a szívünkbe égett." Soha el nem múló szeretettel emlékezünk drága édesapánkra és férjre RÉFI KÁROLY gyepűkajáni lakos halálának első évfordulóján. Szerető családja
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy ÖZV. GÁNCS KÁROLYNÉ szül.: Horváth Katalin 2020.10.21.-én hosszantartó betegségben 81 évesen elhunyt. Temetése 2020.10.24.-én délelőtt 9 órakor lesz a somlóvecsei alsó temetőben. A gyászoló család
"Búcsúztam volna tőletek, De erőm nem engedett, Így búcsú nélkül szívetekben tovább élhetek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy IFJ. CZINGER JÓZSEF 35 éves korában váratlanul elhunyt. Temetése 2020. október 24-én, szombaton 10 órakor kezdődő gyászmisét követően lesz a bodorfai temetőben. Gyászoló család
"Elmegyek mert el kell mennem... Hogy elköszönni sem tudtam... sajnálom, Tudjátok, kiket szerettem A síron túl is örökké... imádom!" Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy REICHARDT JÁNOS "Gumis" életének 82. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. október 26-án, hétfőn 14 órakor a Zirci Felső temetőben lesz. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család
"Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, Elpihent a kéz mely értünk dolgozott. Lelkünkben élni fogsz, míg szívünk dobog, De Te számunkra nem leszel halott, Élni fogsz, mint a csillagok...” Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FEKONYA GÉZÁNÉ szül. Énekes Mária életének 67. évében csendesen megpihent. Végső nyugalomra helyezése 2020. október 26-án 13 órakor a veszprémi Vámosi úti temetőben lesz. Kérjük a részvétnyilvánítás mellőzését. Gyászoló család
,,Úgy mentél el ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében” Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BOGNÁR JÓZSEF hűtőgépszerelő 64 éves korában váratlanul elhunyt. Temetése 2020. október 27-én, kedden 11 órakor lesz a tapolcai új temetőben. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága édesanyánk HEGYI ISTVÁNNÉ szül.: Szalai Mária Piroska néni 89 éves korában elhunyt. Temetése 2020.10.28-án, szerdán 14.30-kor kezdődő gyászmise után 15 órakor lesz a sáskai temetőben. Gyászoló család
"Elment örökre Alakját a homály befödte Vissza se nézett... Mégis itt maradt valami szomorú igézet, valami rejtett szomorú bánat..." Fájó szívvel tudatjuk mindzokkal, akik ismerték és szerették, hogy MOLNÁR ATTILA 82 éves korában hosszan tartó betegségében elhunyt. Temetése 2020. október 26-án hétfőn 14 órakor lesz a lesencetomaji temetőben. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy JANCSEK ISTVÁNNÉ szül. Mekota Margit ösküi lakos életének 85. évében elhunyt. Temetése 2020. október 27-én, kedden 13 órakor lesz az ösküi evangélikus temetőben. Gyászoló család
"Lelked mint fehér galamb, Csendesen messze szállt Hiába keresünk, könnyes szemünk Többé már nem talál De tudjuk, hogy a csillagok között a legfényesebb te vagy Utat mutatsz mert a szívünkben Örökké itt maradsz." Fájó szívvel emlékezünk SRÁMLI ISTVÁN halálának 1. évfordulóján Szerető feleséged és családod
"Bennünk él egy arc és egy meleg tekintet, Egy simogató kéz, egy sóhaj, egy lehelet. Bennünk él a múlt, egy végtelen szeretet, Amit tőlünk soha senki el nem vehet." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PINTÉR JÓZSEFNÉ szül.: Békefi Mária 78 éves korában csendesen megpihent. Temetése 2020. október 22-én 14 órakor lesz a városlődi felső temetőben. Gyászoló család
Megemlékezés "Köszönjük, hogy éltél és minket szerettél, Nem hagytál itt minket, csak álmodni mentél. Szívünkben itt él emléked örökre, Ha látni akarunk, felnézünk az égre. A csillagok útján utazol tovább, Ott várj reánk, ha a mi időnk is lejár." Soha el nem múló fájdalommal emlékezünk drága fiamra MARTINKOVICS ATTILA halálának 20. évfordulóján. Szerető édesanyád, nővéred és családja
Horrorfilm / 47 perce
Három újabb fesztiválra kapott meghívást a Post Mortem (videó)
Covid–19 / 49 perce
A maszkviselés hatékony védekezési eszköz a világjárvánnyal szemben
járványhelyzet / 1 órája
Több mint száz fővel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Veszprém megyében
félelmetes álmok / 1 órája
Vallomás: Benkő László egyre többet gondol a másvilágra
friss információk / 1 órája
Elhunyt 38 krónikus beteg, 1820 fővel emelkedett a fertőzöttek száma
105 méteres / 1 órája
A világ legnagyobb szökőkútját helyezték üzembe Dubajban