Ross doki

2017.11.17. 11:44

Két évtized után tér vissza a képernyőre George Clooney

A sztár Joseph Heller A 22-es csapdája című regényéből rendez sorozatot, amelyben szerepel is.

Clooney a Paramount Televízió számára készíti el az 1961-ben megjelent szatirikus regény tévés feldolgozását. A hatrészes produkciót 2018 elején forgatják – közölte csütörtökön a stúdió.

A második világháború idején játszódó A 22-es csapdájának főhőse egy amerikai katona, Yossarian, aki le akar szerelni, de kénytelen rájönni, hogy a hadsereg bürokráciája ellen nem győzhet. Csak akkor szabadulhatna, ha bolondnak nyilvánítják: ha őrült, akkor le lehet szerelni, csak annyit kell tennie, hogy kéri a leszerelését, de ha kéri a leszerelését, akkor nem lehet őrült, és további bevetésekre küldhető – ezzel be is zárult a csapda. Az 56 éves Clooney a katona parancsnokát, Cathcart ezredest alakítja, a további szereposztást még nem hozták nyilvánosságra.

Clooney karrierje a televízióban ívelt fel, több sorozatban szerepelt, a kilencvenes évek közepén a Vészhelyzet Ross doktoraként világszerte népszerű lett. A kórházsorozatot 1999-ben hagyta ott, azóta színészként, rendezőként és producerként is nagy tekintélyt vívott ki magának, két Oscar-díjat is kapott, egyiket Az Argo-akció producereként, másikat a Sziriana mellékszereplőjeként.

A közelmúltban debütált legutóbbi, Suburbicon című filmje a mozikban. Az ötvenes évekbe helyezett kisvárosi szatírának társ-forgatókönyvírója és rendezője is volt.

Borítókép: MTI/EPA/Ettore Ferrari

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!