Golden Globe-díj

2017.11.16. 10:45

Lecserélik a Golden Globe kisasszonyt a 75. gálán

A Golden Globe-gála díjátadóinak segédkező Golden Globe kisasszony szerepét ezentúl a Golden Globe-nagykövet veszi át. Az új cím birtokosa, Dwayne Johnson lánya, Simone Garcia Johnson a januári 75. díjátadó ceremónián debütál – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Simone Alexandra Johnson and Dany Garcia attend the premiere of Disney's 'Moana' during the AFI FEST 2016 presented by Audi at the El Capitan Theatre on November 14, 2016 in Hollywood, California. | Verwendung weltweit

A Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetsége (HFPA) szerdán jelentette be, hogy szakít korábbi hagyományaival, Miss Gloden Globe-ot nyugdíjba küldi és helyette bevezeti a Golden Globe Ambassador címet, amelyet elsőként a 16 éves Simone Garcia Johnson visel majd.

Dwayne Johnson tavaly még vendégként vitte magával a díjátadó ceremóniára a lányát, aki a közelmúltban lett az IMG Models ügynökség modellje. Simone Garcia a filmsztár első házasságából született, édesanyja Dany Garcia, a Seven Bucks produkciós cég elnöke.

Meher Tatna, a HFPA elnöke elmondta: a szervezet a 75. díjátadó gálára készülve úgy döntött, hogy kibővíti a Miss Golden Globe szerepkörét, és rábízza a HFPA egész évben folyó jótékonysági tevékenységeinek nagyköveti képviseletét is. Úgy fogalmazott:

„A kiválasztottat ezentúl a Golden Globe nagykövetének nevezzük. Nem is találhattunk volna alkalmasabb jelöltet Simone-nál e hagyomány megteremtésére, hiszen az általa követett értékek híven tükrözik mindazt, amiért a HFPA dolgozik”.

A Golden Globe 2018-as nagyköveteként Garcia Johnson a ceremónián segít a díjak átadásában. Ezen kívül Garcia Johnson máris bejelentette, hogy felveszi a partnerkapcsolatot a Global Girl Media szervezettel, amely hátrányos környezetből származó fiatal nők újságírói pályakezdését támogatja egyfelől a szükséges eszközök biztosításával, másfelől lehetőségek megteremtésével, amelyek révén hangot kaphatnak.

Garcia Johnson a kinevezéssel kapcsolatban elmondta: szerencsés helyzetben van, mert olyan otthonban nőtt fel, ahol erős példaképek álltak előtte, és reméli, hogy a fiatalok számára ő is olyan példa lehet, aki arra bátorítja őket, hogy álljanak ki azért, amiben hisznek.

A tavalyi díjátadó gálán Sylvester Stallone három lánya töltötte be a Miss Golden Globe tisztet. Korábban Laura Dern, Melanie Griffith és Dakota Johnson is viselte ezt a címet.

A HFPA 75. gáláját január 7-én vasárnap tartják meg a Beverly Hilton Hotelben. A ceremónia házigazdáját még nem nevezték meg a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!