Célkeresztben

2019.02.06. 12:32

Netes csalók vadásznak a magyar sztárokra

Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor aljas szándékkal visszaélnek a nevünkkel. Hát még az mennyire felháborítja a hírességeket, amikor személyesen tőlük akarnak pénzt kicsalni! Vannak szélhámosok, akik arra specializálódtak, hogy őket rövidítsék meg, de még gyakoribb az, hogy a celebek ismertsége által akarnak meggazdagodni.

Budapest, 2016. október 19. Szinetár Dóra Éva szerepében a Lady Budapest címû musical próbáján a Budapesti Operettszínházban 2016. október 19-én. A darabot, amelyet Tábori György Utazás címû, az 56-os forradalom utáni megtorlásról szóló regényébõl Kocsák Tibor és Miklós Tibor írt, Somogyi Szilárd rendezésében október 21-én mutatják be. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Koszticsák Szilárd

Időseket vertek át Borbás Marcsi nevében

Idős emberek hiszékenységével – és a Gasztroangyal című műsor, illetve annak háziasszonya népszerűségével – próbáltak visszaélni azok a csalók, akik Baranya megyében garázdálkodtak – írja a Vasárnap Reggel című hétvégi magazin legutóbbi száma.

„Pécs környékén járnak azok a csalók, akik a nevemmel és a Gasztroangyal ismertségével visszaélve pénzt csalnak ki idős emberektől. Azt állítják, hogy ajándékot hoztak tőlem, majd körülbelül 40 ezer forintos összeget kérnek néhány konyhai eszközért, amelyet átadnak. Kérlek benneteket, hogy nagyon vigyázzatok, és figyelmeztessétek a környezetetekben élőket, hogy ne higgyenek a csalóknak. Ha valaki közületek látta őket vagy találkozott velük, ossza meg velünk, mire emlékszik, hogy ne tudjanak többé ártani senkinek! A megosztásokat és a segítségeteket előre is nagyon köszönöm!” – kérte a rajongók támogatását a műsorvezető.

Milliókat akarnak kiszedni Kordáékból

A pénzéhes szélhámosok egyre gonoszabb terveket eszelnek ki, hogy meggazdagodjanak. Folyamatosan próbálják megtörni a harmóniát Klárika és Gyuri bácsi életében, a házaspárt pedig nagyon megviselik a történtek.

Balázs Klári és Korda György az MTVA stúdiójában
Fotó: Zih Zsolt / MTVA Fotó

– A legnagyobb közösségi oldalon megtalálnak bennünket a kóklerek is. Gyakran előfordul, hogy halálos betegséggel küzdő gyerekekre hivatkozva milliókat akarnak kicsalni tőlünk, de sajnos mindig rá kell jönnöm, hogy ezeknek az embereknek a nagy része nem őszinte velünk. Ez fáj! Rengeteget jótékonykodunk, de ezt sosem verjük nagydobra. Amikor viszont ilyen erőszakos eszközökkel próbálnak befolyásolni bennünket, kierőszakolni a pénzünket, az bosszantó és szomorú. Ezeket a problémákat nem feladatunk megoldani. Mi pontosan tudjuk, hogy kinek mikor és hol van szüksége a segítségünkre – üzeni a rosszakaróiknak Klárika.

Kamulevelet kapott Szinetár Dóra

Néhány héttel ezelőtt az adóhatóság logójával ellátott, látszólag hivatalos levél érkezett a színésznőnek – internetes csalók próbáltak pénzt kicsalni tőle. Dórát azonban nem könnyű átverni: a háromgyermekes édesanya figyelmesen elolvasta az írást, amelyben bőven akadtak furcsaságok. Így aztán a legnagyobb közösségi oldalon mások figyelmét is felhívta arra, hogy mire kell figyelni, ha gyanús levelet kapnak.

Szinetár Dóra visszalő – az énekesnő a Lady Budapest című musicalben
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI Fotó

„Korunk betöréses lopásai! Vigyázat! Ne válaszoljatok, ha kaptok ilyen e-mailt! Természetesen nem a NAV küldi. A NAV nem tegez” – írta közösségi oldalán Dóra.

A barátai rövidítették meg Vastag Csabát

Amióta befutott előadó lett, megnőtt a barátai száma is. Közvetlenül az X-Faktor megnyerése után gyakran előfordult, hogy pénzt kértek kölcsön tőle. Az énekes hiába volt jólelkű, nem volt sok köszönet abban, hogy segített a haveroknak.

Vastag Csaba egy dal felvételén a Magyar Rádió stúdiójában
Fotó: Kallos Bea / MTI Fotó

– Az igaz barátok az idő előrehaladtával mutatkoznak meg. Sokan kértek már tőlem kölcsön, és amiben csak tudok, abban mindig próbálok segíteni. Nem vagyok fukar! Én ezt sokszor megtettem, és általában sosem kaptam vissza a pénzem, valamint a kölcsönadott tárgyaimat. Most már csak olyan dolgot adok bárkinek is, aminek nem érezném a hiányát akkor sem, ha nem látnám többet – mondta korábban Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában