layla

2019.08.19. 17:00

Temérdek pénzért kelt el a világ egyik legjobb gitárosának hangszere

A világ legjobb gitárosai között számon tartott Duane Allman híres, arany színű „Layla”-gitárját 1,25 millió dollárért (366 millió forintért) vásárolták meg egy árverésen a georgiai Maconban.

Forrás: Flickr

A nevezetes hangszert – egy 1957-es Gibson Les Paul Goldtopot – a legutóbbi időkig a maconi Allman Brothers Band múzeumban őrizték.

A múzeum igazgatója, Richard Brent elmondta: mindenkit meglepetésként ért a hatalmas összeg, amelyet egy vásárló a gitárért kifizetett. Az igazgató szerint a meg nem nevezett vevő „a hangszer történetét” fizette meg.

A vásárlóról csak annyi került nyilvánosságra, hogy nem Maconban él, és nem akarja felfedni kilétét. Abba ugyanakkor belegyezett, hogy bizonyos alkalmakkor kölcsönadja majd a gitárt a múzeumnak. Először november végén tér vissza a hangszer a múzeumba – mondta Brent.

Az 1971-ben Maconban elhunyt Duane Allman a gitárral játszott az Allman Brothers első két felvételén. A Loan Me a Dime című számot és a Derek and the Dominoes Layla című klasszikus számát is a gitárral kísérte.

Borítókép: Duane Allman 1971-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!