színpadon

2017.10.13. 05:50

Thomas Quasthoff Budapesten pénteken lép fel

A világhírű német basszbariton azt mondta, sok csodálatos magyar muzsikussal és karmesterrel dolgozott már.

A Berlinben élő énekes nemrég tartott mesterkurzust a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, a Népszavának adott interjúban elmondta, az ízlése Stevie Wondertől Schubertig terjed.

„Bármelyik ország büszke lehetne arra a rengeteg nagyszerű művészre, amennyi önöknek van!” – fogalmazott a lap pénteki számában. Hozzátette:

 

„Mindig hallgattam dzsesszt, de ha kedvem tartotta, Bartókot is.”

Sokáig énekelt kórusban, emiatt Kodályhoz is kötődik. Sinatra éppúgy közel áll a szívéhez, mint a romantikus repertoár.

Beszélt arról is, hogy a technikán kívül rendkívül fontos a szenvedély. „Ez egy rengeteg munkát igénylő szakma”, és az életforma miatt borzasztóan nehéz életben tartani a barátságokat – fogalmazott. Hozzátette, imád színpadon állni, ez a világ legcsodálatosabb foglalkozása.

„Mi lehet szebb, mint boldog emberek előtt állni esténként? Sokkal jobb, mint, mondjuk, államelnöknek lenni.”

Az 1959-ben született művész úgynevezett Contergan-áldozat, édesanyja a terhesség alatt a Contergan nevű gyógyszert szedte, amely súlyos rendellenességekhez vezetett a magzatnál. Németországban ma már alig kétezer Contergan-áldozat van életben, többségük állandó segítségre szorul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!