konyhareform

2018.10.21. 13:27

Tiltólistára kerülhetnek ezek az ételek Meghan Markle-nél

Nemrég érkezett az örömhír a brit királyi családból: Meghan Markle, Harry herceg felesége gyermeket vár. Kismamaként mindenki igyekszik a legjobb formáját hozni, odafigyelni arra, hogy mikor mit eszik, iszik.

Forrás: POOL / AFP

Fotó: Dominic Lipinski

Ez fokozottan igaz lehet Meghanre, aki, mielőtt hercegné lett, Amerikában népszerű életmódblogger volt – írja a mindmegette.hu, ahol összeszedték, hogy mennyiben kell újragondolnia étkezési szokásait, és átírnia a kedvencek listáját az elkövetkezendő 9 hónapban – és egy kicsit azon túl is.

Szusi

Amikor még működött Markle weboldala, a The Tig, ott többször írt arról, mennyire szereti a szusit, és a halas tacot, mivel az a kaliforniai gyökereire emlékezteti. Bár a nőgyógyászok erősen javasolják a halfogyasztást a terhesség alatt, annak rendkívül magas vitamin- és ásványianyag tartalma miatt, azonban bizonyos halfajtáktól óva intenek: a ragadozók húsában ugyanis a megengedettnél jóval több lehet a higany, így Meghan számára tiltólistás a makréla, a kardhal, a tonhal és a nyársorrú hal.

Bor

Meghan Markle borrajongását mi sem mutatja jobban, mint, hogy a blogját a már emlegetett The Tig-et is kedvenc bora, a Tignanello után nevezte el.

„Két dolognak nem tudok ellenállni: a sült krumplinak és a bornak.”

Nos, e tekintetben biztosan reformokra szorul majd a kedvencek listája, ugyanis az első trimeszterben semmiképp nem ajánlott az alkoholfogyasztás, egyes orvosi szakvélemények szerint – bár ezzel nem mindenki ért egyet -, a második és harmadik harmadban, nem árthat, sőt, a terhességi vashiány miatt, kifejezetten ajánlott napi 1 (!) deci vörösbor.

Illusztráció
Fotó: pathdoc / Shutterstock.com

A zöld turmix

Meghan rendszeresen, naponta többször is fogyasztotta az általa csak „gyógyító étel”-ként emlegetett, almából, kelkáposztából, spenótból, citromból és gyömbérből turmixolt zöld italt – amivel lehet, hogy óvatosabbnak kell lennie mostantól: az orvosok ugyanis arra figyelmeztetnek, hogy a pasztőrizálatlan dzsúszok fogyasztásakor jelentős az ételmérgezés kockázata, ami a kismamákra és a magzatra is igen veszélyes lehet.

Gabonafélék

A hercegné egy ideje gluténmentes étrendet folytat – bár állítása szerint egy-egy tányér tésztával azért néha néha meglepi magát. Mivel az orvosok szerint a teljes kiőrlésű gabona fogyasztása nem csak, hogy egészséges, de kifejezetten fontos a nem gluténérzékeny kismamák számára, Meghan kénytelen lesz lazítani a szigorú mentes-étrendjén. Amellett, hogy ha a reggeli rosszullétek kezelésében igencsak jártas sógornőjére, Katalin hercegnére hallgat, akkor gyömbéres zabkeksszel indítja a napot, abban pedig van glutén bőven. No, meg persze vitaminok, ásványi anyagok és rostok is.

Penészes sajtok

A nagy sajtrajongó hírében álló Markle biztosan szomorúan veszi majd tudomásul, hogy 9 hónapig mellőznie kell az olyan finomságokat, mint a camembert, a roquefort és a márványsajt – vagyis a penészesek családját. De talán, mivel a kedvenc vörösboráról is kénytelen lemondani, a sajtról is könnyebben megy majd.

Borítókép: Meghan Markle 2018. május 22-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában