szintirock

2017.11.16. 17:36

Új DVD-vel jelentkezik Ákos

A tavalyi dupla Aréna-est anyagát tartalmazó filmet csütörtök este az Uránia Nemzeti Filmszínházban is levetítik.

Szintirock címmel egy nagyszabású DVD-vel zárta le Ákos a négy évén át tartó, tavaly év végén befejeződött koncertsorozatát.

„Nagyon szép időszak volt ez az életemben, 2012 és 2016 között csaknem 600 ezer koncertlátogató látta a műsorunkat. Az Arénában sorozatban háromszor sikerült dupla teltházas koncertet adnunk”

- mondta az énekes a sajtótájékoztatón.

A koncertfilmen szerepel a kétórás előadás valamennyi, mind a 29 dala, a kiadvány három hangnormát (sztereó, DD 5.1-es és DTS-hangot), valamint feliratokat és a koncert előkészületeit bemutató werkfilmet is tartalmaz. A látványos anyagot 28 kameraállásból rögzítették, a DVD papírtokban, digipack csomagolásban, gazdag fotóanyaggal jelent meg. A koncertfilmet Juhász Viktor rendezte, aki részben a látványért is felelős volt.

Ákos felidézte, hogy a szintirock koncertsorozatot trióban kezdte Lepés Gábor szintetizátorossal és Bánfalvi Sándor dobossal, majd 2015-2016-ra csatlakozott hozzájuk Hauber Zsolt (szintetizátor), Ákos egykori zenésztársa a Bonanza Banzaiban. A Szintirock DVD-n mások mellett látható és hallható az Örvény, az Igazán, az Ugyanúgy, az 1984 és Az utolsó hangos dal is.

Az énekes 2017-et eredetileg pihenésre szánta, ám másként alakult: az Arany János-emlékév kapcsán a költő verseit adta elő a Nemzeti Színházban, majd vidéki és külföldi (kanadai) színpadokon is, emellett hangoskönyv formában is megjelent a produkció.

Jövő áprilisban és májusban pedig Ákos 50 címmel születésnapi koncertsorozatot tervez az énekes, amely a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében dupla fellépéssel indul a Müpában.

„A kerek évfordulós alkalom rejt magában bizonyos csapdákat, amelyeket szeretnék elkerülni. Az ilyen koncertek általában retrospektívek szoktak lenni, és felvonultatják a korábbi zenésztársakat a színpadon. Mi ehelyett akusztikus, látványos színházi produkciót tervezünk. A Müpa-koncerteken vendégek is lesznek, annyit elárulok, hogy lesz közöttük, aki régóta nem volt mellettem látható, és korábban nem használt, színházi terekre alkalmas hangszerelést és látványt képzeltünk el”

- mondta Ákos az MTI kérdésére.

Az Ákos 50 turné eljut a debreceni Kölcsey Központba, a pécsi Kodály Központba, a Szegedi Nemzeti Színházba és május végén az Erkel Színházban zárul. A művész jövő nyáron fellép a nagyobb fesztiválokon, és ha minden jól megy, 2018 őszére új lemezanyaggal is jelentkezik.

Borítókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!