ősszel lemez is

2017.12.11. 08:05

Új videóklippet készített a Belau

A Belau új, Redefine című dalában ezúttal is Szécsi Böbe működik közre. A friss dalt Kováts Marci keverte, míg a hozzátartozó videóklip Szabó Péter munkáját dicséri.

A második Belau-lemez előreláthatólag jövő ősszel lát napvilágot a tőlük koncerteken megszokott instrumentális dalokon kívül néhány külföldi közreműködővel. Az új dalok különleges utazást zenésítenek meg a karibi térségében, ezt a világot szeretné a formáció még inkább átadni azoknak, akik elmennek a koncertjeikre. A zenekar tavasszal folytatja külföldi turnéját, valamint több hazai klubban is megfordulnak – írja a kutura.hu.

A Belau az Island of Promise című bemutatkozó videójával tűnt fel a magyar zenei életben, amely számos elismerést gyűjtött be. Az első lemezük tavaly jelent meg The Odyssey címmel, amely Fonogram-díjat kapott. A zenekar európai turnéja után friss klippel jelentkezik.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=-YM2qj2c1U0

A Belau kezdetben szóló projektként, később duóvá bővülve körülbelül egy éve tűnt fel a magyar zenei palettán. A frissnek mondható projekt által megzenésített világban az elvágyódás és a reményteli hangulat találkozik aktuális elektronikus zenei alapokkal. A céljuk, hogy gondolatban olyan áhított helyekre kalauzolják hallgatóikat, ahova titkon önmaguk kívánnak eljutni.

A Belau csaknem két év alatt számos sikernek örülhetett: munkáik több portálon is bekerültek az év legjobb dalai és klipjei közé, megnyerték a Klipszemle különdíját, a BBC Radio 1 is leadta egyik számukat, valamint megnyerték The Odyssey című első albumukkal a Fonogram-díjat az év elektronikus zenei albuma kategóriában. A fiatal formáció másfél év alatt több mint 100 koncertet adott a legnagyobb hazai fesztiválokon és klubokban, valamint 14 különböző országban. Legközelebb Európa legjelentősebb zeneipari eseményén, a hollandiai Eurosonicon képviselik hazánkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!