családi kötelék

2018.09.19. 09:42

Ükapja sírját is fölkereste nemrégiben Gundel Takács Gábor

A népszerű műsorvezető nemrég ünnepelte az 54. születésnapját. Legutóbbi erdélyi útján komoly erőpróbára vállalkozott, hogy lássa, mit bír még ennyi idősen.

Fotó: hot!

Tökéletes alkalmat kínált a kikapcsolódásra az augusztusi hosszú hétvége, ám Gábor nem csak szórakozni utazott Erdélybe. A munka miatt vezetett arra az útja, ám a kötelezettségei teljesítése után kisebb körutazásra indult Székelyföldön – írja a hot! alapján a Vasárnap Reggel.

Nagyenyedre kaptam meghívást egy beszélgetésre, de úgy döntöttem, utána bejárom a környéket. Már többször voltam Torockón, de valami mindig kimaradt: a híres Székelykő megmászása. Egy meredek, kőomlásokkal teli hasadékon kellett felkapaszkodni a hegycsúcsra, így a túra nagyon kemény volt, több mint ötszáz méter a szintkülönbség

– magyarázta a műsorvezető.

Mégis nagyon megéri, mert a látvány maga a csoda, és két oszlop is található fent, ami piros-fehér-zöldre van festve. Fizikai és erkölcsi jelentősége is volt az útnak a részemről. Jó tudni, hogy ennyi idősen fel tudok menni, és nem hallgatok a kisördögre, aki azt suttogja a fülembe, hogy „Fordulj vissza a faluba, hűs frissítő vár ott!”

– nevetett Gábor.

A műsorvezető elárulta, hogy nem tudja rendszeresen látogatni Erdélyt, mégis úgy érzi ilyenkor, hogy hazaérkezik. Épp ezért is töltötte el örömmel, hogy a határon túl volt lehetősége csevegni az ott élő magyarokkal, és néhány érdekes információval is gazdagodott.

A családi gyökereim miatt fontos Erdély. Nagyenyedtől 10 kilométerre, Tövisen meglátogattam az ükapám nyughelyét, valamint megnéztem azt a templomot is, ahol a dédapám az esküvőjét tartotta. Ilyenkor úgy érzem, kicsit hazamegyek Erdélybe. A családi kötődés miatt fontos és jó érzés volt a kinti magyarokkal beszélgetni, nekik más a gondolkodásmódjuk, más a szóhasználatuk.

A televíziós egyébként mostanában egy merőben új szerepben próbálhatja ki magát: a VIASAT3 csatorna KérdezŐ című különleges kvízműsorát vezeti, amelyben ezúttal nem ő teszi fel a kérdéseket a játékosoknak, hanem a civilek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában