Tapolca

2007.07.31. 02:29

Összefogni a nehéz időkben

Bakonyjákó (vét) - Elkényelmesít-e a házasélet? - derült ki a nősök és nőtlenek focimeccsén.

Varga Éva Teréz

A nagy melegben délután háromkor bábelőadással kezdődött a program a faluház szabadtéri színpadán. A darab után Takács Szabolcs polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Pápa város polgármestere mondott ünnepi beszédet. Kihangsúlyozta, hogy a mai nehéz helyzetben nem könnyű a polgármesternek és a képviselőknek eredményesen vezetni a községet. Bár a falu nem tartozik a leghátrányosabb helyzetűek közé, mégis arra van szükség, hogy a lakosság maximálisan fogjon össze az elkövetkezendő nehéz esztendők túlélésére. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben is gyakran találkozhat majd helybéli emberekkel különböző rendezvények kapcsán.

Tizenhat órakor a Szeptim Kulturális Egyesület operett- dalaival kezdődött a gazdag kultúrműsor. Utánuk a Nagyteveli Táncos lábak csoport lépett a színpadra, majd a hazaiak mutatták be tudásukat. A Bakonyjákói Nemzetiségi Gyermektánccsoport, a Nefelejcs Vegyeskar és az Ifjúsági tánccsoport következett, majd Csatlós Melinda és Krisztina mutatta be műsorát. A Csóti Minisztárok slágereivel ért véget a délután. Közben szorgos kezek finom pörköltet készítettek a faluház udvarán, ahol 19 órakor kezdetét vette a közös vacsora. Este nyolckor a Tandem együttes zenéjére elkezdődött a bál, melyet éjfélkor tombolasorsolás és tű- zijáték tett még színesebbé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!