Tapolca

2007.11.22. 03:29

Kitüntetett ízek

Pápa (sze) - Honnan olyan ismerős? Az Idősekért Díj miniszteri kitüntetés jutalmazottja, Bali Józsefné Icuka szeretetet főz az ételekbe.

Barták Péter

A pápai Egyesített Szociális Intézmény főszakácsa immár húsz éve nap mint nap igyekszik sajátos, házias ízekkel megörvendeztetni a rászorulókat. Egy dicséret nemcsak őt inspirálja, hanem az ételeket fogyasztók közérzetét javítva életminőségük javulását is eredményezheti. Derűjük pedig az őket ápoló személyzetre is átragad. A pozitív visszajelzések lendítik előre a kis csapatot, akik rendszeresen biztosítják a különböző diéták előírásai szerint készített fogásokat, és ha akad rendelés , akkor az idősek által megkívánt ételek, házi sütemények is terítékre kerülnek. A konyhai dolgozók vezetője az ipari iskola után a vendéglátásban dolgozott, majd a honvédség és a bölcsőde után a szo-ciális intézményhez került. Tudja jól, hogy a rendelkezésre álló anyagiak nem elegendőek az ízletes és változatos étrend kialakításához, ehhez jó érzék és a különböző ízvilágok ismerete szükséges. Tavaly Csőréné Pőr Eszter, az intézmény igazgatója terjesztette fel javaslatát a kitüntetésre: Bali Józsefné mindennapi áldozatos munkája országos szintű elismerést érdemel. Idén a Parlamentben Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter adta át az Idősekért Díjat a kiemelkedő szociális munkát végzők számára. Külön megtiszteltetés, hogy a pápai szakács egyedüli fizikai dolgozóként vehette át a kitüntetést a többi, szellemi foglalkozású jutalmazott mellett. Negyvenkét küzdelmes év után Icuka néni közkívánatra marad a konyha élén.A pápai szakács egyedülifizikai dolgozóként kapottminiszteri kitüntetést

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!