Tapolca

2007.11.15. 03:29

Retrócsokoládé - Múltidéző unikum - Helyi édesség nem csak lokálpatriótáknak

Pápa - Ki ne emlékezne a régi képes csokipapírokra? Magyar várak, állatok, rajzfilmfigurák csábították a kicsiket, hogy melyik édességet vetessék meg szüleikkel.

Szarka Evelin

Ma már nem divat ez a fajta csomagolás, elvétve, időszakosan bukkanunk csak kisboltokban ilyen termékekre. Pápán azonban egyedülálló módon régi helyi képeslapok köszönnek vissza a táblás csokoládé elejéről. 

A közgyűjteményekben fellelhető régi, 1945 előtti lapokból készített reprodukciókat nagy gonddal válogatták ki a Piros-kék Kft. munkatársai, hogy Pápa legjellegzetesebb, legérdekesebb, vagy éppen nagy változáson átesett épületei kerüljenek a csokipapírra. 

A zárda, a kastély, a Fő tér, a nagytemplom és a Kossuth utca mellett a bencés és a református gimnázium, a tanítóképző idézi meg a századelő városát. A helyiek örömmel fogadták ezt a különleges édességet, hiszen az idősebbek nosztalgiázva idézik fel a korabeli emlékeket, míg a fiatalabbak nassolás közben ismerhetik meg Pápa régi arcát. 

A turisták - miután bejárták a város nevezetességeit - nem éppen hagyományos módon vihetik haza élményeik egy szeletét. A retrócsoki cégek, gazdasági és sportszervezetek, egyesületek ajándéka lehet. A helyi turisztika élénkítése, egyedivé tétele a cél - mondja Huszár Hajnalka, a kft. ügyvezetője. 

A Tourinform-irodában pápai matricák, címeres pólók, a kistérség képzőművészeinek munkái és a környék borászainak termékei után újabb, a várost népszerűsítő ajándéktárgyakon gondolkodnak. A fantáziának csak az anyagiak szabnak határt, hiszen a kis stáb fáradhatatlan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!