Tapolca

2007.11.29. 03:29

Testvériskolák

Pápa (ni) - A partnervárosi kapcsolatokat nemcsak a hivatalos delegációk, de az intézmények együttműködése is elősegíti. Példa erre a Weöres iskola és schwetzingeni testvériskolája.

Nagy Imre

Mint azt lapunknak Horváth Attila igazgató elmondta, a németorszégi Hildeschuléval kétévente szerveznek cserelátogatást. Idén ősszel a magyar diákok látogattak el Schwetzingenbe. A kint töltött egy hét programja rendkívül színes volt. A tizennégy gyermek és az őket kísérő két pedagógus érkezésére a német iskola nemrég kinevezett igazgatónője összehívta a fogadó családokat, hogy a személyes kapcsolat mihamarabb kialakuljon. A vasárnap szabadon választott családi programokkal telt: kirándulásokkal, a túraautó- bajnokság megtekintésével, vidámpark-és kastélylátogatással, kiállításokkal. A szervezett program délelőttjein az iskola volt a színtér, délután városnéző sétákon vettek részt a diákok, akiket kedden délelőtt a város polgármestere is fogadott. Jártak a termálfürdőben, majd Heidelbergbe kirándultak. A csütörtöki nap a tudományoké volt, közlekedési múzeumba mentek, ahol a kerékpártól a 2007-es Forma-1-es autón át a tengeralattjáróig sok érdekességet találtak. A közös ebéd után az Attila és a hunok című kiállítást tekintették meg, s meglepve tapasztalták, hogy magyarországi múzeumok anyagá-val is találkozhattak. Utolsó kint töltött napjukon közösen pizzát sütöttek, majd kezdődhetett a csomagolás a szombati hosszú útra. A gyerekek már készülnek a schwetzingeni diákok látogatására, az iskola színes programmal várja tavasszal a vendégeket. A részvétel feltétele a német nyelv megfelelő szintű tudása volt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!