Tapolca

2007.12.04. 03:28

Változó buszos tarifák

Pápa (szi) - A képviselő-testület legutóbbi ülésén megszavazta a helyi autóbusz-közlekedés új díjait. A városatyák midibuszról, járatsűrítésről és -csökkentésről tárgyaltak.

Szilágyi István

Bebesi István, a Bakony Volán Zrt. vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta, az áremelés mértéke 5,7 száza-lékos, amely gyakorlatilag megegyezik az inflációval. A 7-es, 9-es és 10-es vonalon a jövő évtől - sikeres közbeszerzési eljárás esetén - két új midibusz közlekedhet. - Egymással szemben járó, úgynevezett körjáratok beállítását tervezzük, először csak negyedéves kísérleti időszakra. Célunk a jó minőségű, periodikus közlekedés biztosítása az említett járatok kombi-nációjával - közölte Bebesi István.

A Várkert fürdőbe dr. Vörös Ibolya javaslatára nőhet a járatsűrűség, amit a gyógyá-szati részleg megnövekedett forgalma indokol. Nyáron a helyi közlekedésben a férőhely-kapacitás 10,9-szerese az utazási igényeknek. Ezért 2008-tól az iskolajáratok nem közlekednek a szünidőben. A társaság reményei szerint ettől az intézkedéstől öt-hatodára csökkenhet a férőhelyek száma és az igénybevétel közötti különbség. A kistérségi autóbusz-közlekedéssel kapcsolatban számos olvasói bejelentést kapott szerkesztőségünk. Az illetékesek ezek valóságtartalmát jelenleg is vizsgálják. Az eredményekkel később foglalkozunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!