Tapolca

2012.04.21. 08:57

Amerikában is hódít Postás Józsi

Az ismert tapolcai énekes, Postás Józsi az Amerikában élő magyaroknak szerzett örömet dalaival a közelmúltban.

Tóth B. Zsuzsa

Józsi neve már jól ismert az óceánon túl is, ezt bizonyítja, hogy ottani meghívásnak tett eleget. Barátjával, Márióval kelt útra, aki már nem először koncertezett a távoli kontinensen. Az ott töltött tíz nap alatt több mulatós estet rendeztek a kint élő magyarok. Józsi örömmel tett eleget a felkéréseknek. Brooklynban és New Yorkban több színpadon fellépett nagy sikerrel. Mint mondja, az ottani közönség nagy szeretettel fogadta őket. Akkor is, ha ott kevésbé sztárolják a fellépőket, mint nálunk. Azt tapasztalta, hogy a kint élők felszabadultabbak, mint a magyarországi rajongók, hiszen kevésbé fásultak, és nem küzdenek annyi gonddal. Józsi régi dalokat, mulatós slágereket vitt nekik ajándékba, nemegyszer meg is énekeltette őket. Könnyek között daloltak vele, meglepetésére kívülről fújták minden dalát, lehetett az Máté Péter-nóta vagy A füredi Annabálon című szám. A közönség zöme idősebb volt, de akadtak fiatalok is, akik szintén jól mulattak. Emlékeiket idézték a sorok, egyfajta időutazásra repítették a közönséget a dalok, mély érzéseket váltottak ki mindenkiből. Az pedig külön díjazták, hogy ott is postásruhában, nagy táskájával az oldalán énekelt. Meglepődtek az amerikai magyarok, hogy ő itthon még mindig dolgozik postásként.

Józsinak arra is jutott ideje, hogy megismerje a legfőbb nevezetességek némelyikét. Járt például a Szabadság-szobornál és a világkereskedelmi tornyok helyén állított emlékműnél. Ahova nem jutott el, oda majd elmegy máskor, hiszen már most kérték, hogy jövőre térjen vissza hosszabb időre. Korábban ugyanis nem találkozhattak vele, hiszen csak Kanadában koncertezett. Ott élő, elveszetteknek hitt rokonaival most felvette a kapcsolatot. Ami pedig az itthoni munkát illeti, Józsi úgy véli, itt szintén van igény a mulatós zenére, de már kevésbé. Talán a tehetségkutató műsorok miatt, manapság a frissen felfedezett sztárokat hívják inkább szerepelni. Sokan vannak a piacon, mégis kevés a jó előadó, azonban a rendezvényszervezők ezt sok esetben nem tudják előre. Józsi azonban nem panaszkodik így sem, azt mondja, szinte minden hétvégén van fellépése. Igaz, ő ragaszkodik az élő zenéhez.

Rajongói örömére most egy dvd-t adott ki, válogatást eddigi dalaiból. Közben már dolgozik az új lemezen. Vallja ugyan, hogy még a réginek is időt kell hagyni, hogy az beérjen. Szeretné, ha a Szerelmes levelek című albumot jobban megismerné a közönség, mielőtt kijön az új lemez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!